Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google Street View ile Zamanda Yolculuk Yapan Kampanya

Google Street View ile Zamanda Yolculuk Yapan Kampanya

McDonald's İsveç, NORD DBB imzalı kampanyasında Google Street View ile günümüz fiyat artışlarına meydan okuyan geçmiş kampanya fırsatlarını yeniden hayata geçirdi.

McDonald’s İsveç, “Zamana Takılan Fırsatlar” adlı NORD DDB imzalı kampanyasında Google Street View’dan yararlanarak yıllar önce başlattığı kampanya fırsatlarını kısa bir süreliğine günümüze taşıdı. Tüketicilere zamanda geriye giderek fast-food ürünlerini eski fiyatlardan satın alma fırsatı sunan kampanya, açık hava reklam panolarının yanı sıra McDonald’s İsveç’in sosyal medya hesaplarında da yayınlandı.

Kampanya yaratıcılarından NORD DDB metin yazarı Viktor Einarsson, “Bir çizburgerin 10 İsveç kronu (1 dolar) olduğu zamana kim geri dönmek istemez ki?” sözleriyle son dönemde enflasyonla mücadele eden ülkelerden biri olan İsveç’e özel hazırlanan kampanyanın çıkış noktasını özetliyor. Zira İsveç artan enerji maliyetlerinin etkisiyle geçtiğimiz Aralık ayında yüzde 12,3 ile son 30 yılın en yüksek enflasyonuna şahit oldu. McDonald’s İsveç’in Pazarlama Direktörü Staffan Ekstam da, özellikle fiyatların her zamankinden daha fazla tartışıldığı bir dönemde, eski McDonalds tekliflerini canlandırmanın ve ‘zamanda yolculuklara’ izin vermenin iyi ve eğlenceli bir fikir olduğunu belirtti.

Kampanya için 2009 yılına dek uzanan süre zarfında yayınlanan geçmiş fırsatlardan bazıları İsveç’te belirlenen açık hava reklam panoları noktalarına Google Street View üzerinden yerleştirildi. Google Street View üzerinde eski bir McDonald’s kampanyasını görüntüleyen kullanıcılar, hazırlanan web sitesi üzerinden geçmiş kampanyanın sunduğu fırsatı bugüne geri getirdi ve ardından McDonald’s uygulamasında sipariş verirken Zamana Takılan Fırsatlar kampanyasıyla elde ettikleri geçmiş fiyattan yararlandı.

Görseller: Instagram, Youtube