Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çöpünü de Al Götür

Çöpünü de Al Götür

McDonald's Norveç, Take Away Your Takeaway kampanyasında kendi müşterilerinin sokaklara attığı ambalaj çöplerini reklam afişlerine taşıdı.

Hazır yiyecek ambalajları, gerçekten büyük miktarlarda çöp açığa çıkmasına neden oluyor. Üstelik bu ambalajlar, sokaklarda da en çok gördüğümüz çöpler arasında. Bu durumun farkında olan McDonald’s bu defalık, mükemmel bir şekilde fotoğraflanmış hamburger ve patates kızartması görüntülerinden uzaklaşarak müşterilerine daha dürüst ve samimi bir dille seslenmeyi tercih etmiş. Marka, ambalajlarının sokaklara atılmış çirkin görüntülerini reklam afişi haline getirmiş.

Hamburgerler ve patatesler yerine çirkin ambalaj çöplerini gösteren kampanya: Take Away Your Takeaway

Al götür sisteminin en çok tercih edildiği ülkelerden biri olan Norveç’te, McDonald’s kendisini ülkedeki çöp sorunundan sorumlu hissediyor. Bu nedenle, Take Away Your Takeaway adlı kampanyayla dikkatleri, sokaklarda yaygın olarak görülen ambalaj çöplerine kaydırmış. Böylece adeta kamu spotu gibi bir kampanya ortaya çıkmış.

Kampanya reklam ajansı NORD DDB’nin imzasını taşıyor. Fotoğraflar ise Oslo’da Jói Kjartans tarafından çekilmiş. Fotoğraflar kağıt poşetlerin, bardakların ve patates kızartması ambalajlarının terk edilmiş kalıntılarını gözler önüne seriyor.

McDonald’s Norveç’in kıdemli pazarlama müdürü Mari Husby’ye göre bu kampanyanın amacı; zincirin küresel gücünü ve etkisini, tüketicilere çöplerin çöp kutularına ait olduğunu hatırlatmak için kullanmak. McDonald’s Norveç, mesajını daha da güçlendirmek için çöp kutularının yanına insanların kullanılmış ambalajları nereye atması gerektiğini gösteren posterler asmış. Ayrıca görseller, restoranlardaki tepsilere de yerleştirilmiş.

Şu anda, McDonald’s Norveç’in Instagram hesabı, bu hoş olmayan ambalaj çöpü fotoğraflarıyla dolu.

Künye:

Müşteri: McDonald’s Norveç
Ajans: NORD DDB
Fotoğraflar: Jói Kjartans

Görsel: DDB, McDonald’s Norveç