Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
McDonald’s Yöneticileri Bile Alevde Izgara Keyfine Karşı Koyamaz

McDonald’s Yöneticileri Bile Alevde Izgara Keyfine Karşı Koyamaz

Burger King, eski McDonald's yöneticilerinin evlerindeki alevde ızgarayı göstererek ezeli rakibine yine laf atmaktan geri durmuyor.

Markalar arası rekabet denince ilk akla gelen Burger King ve McDonald’s oluyor. Her ne kadar McDonald’s genelde uslu durmayı seçse de Burger King rakibine fırsat buldu mu laf atmaktan asla çekinmiyor. Bugüne kadar pek çok çalışmasında odağına McDonald’s’ı alan marka; gün geliyor IT filminin palyaçosunu, gün geliyor Cadılar Bayramı hayaletini kullanarak saldırdıkça saldırıyor. Bu saldırıların büyük kısmında da genelde Burger King’in en büyük övüncü olan alevde ızgara yer alıyor. Bu haberimiz konusu olan Burger King işi de yine alevde ızgara ekseninde bir gol.

Eski McDonald’s Yönetilerinin Evlerinden Görüntüler

Burger King’e göre Whopper’ı Whopper yapan şey alevde ızgaralanması. McDonald’s’ın da en büyük eksiği bu. Ancak marka diyor ki, herkes ızgarayı tercih eder. Hatta McDonald’s yöneticileri bile tıpkı bizim kullandığımız alevde ızgaralara benzeyen bir keyfe hayır diyemez!

Bunu da nasıl yapıyor? McDonald’s eski yöneticilerinin gösterişli evlerinden fotoğraflar göstererek ve kenarda bir yerde duran mangala işaret ederek. “Alevde ızgaraya karşı koymak zordur.” başlığının yer aldığı ilanların alt kısmında ise evin kime ait olduğu yazmasa da, eski bir McDonald’s çalışanına ait olduğu, o kişinin pozisyon bilgisiyle beraber veriliyor.

Oldukça akıllıca bir dokundurma denebilir. Üstelik öyle kör göze parmak bir durum da yok. Burger King, inceden ama sert bir şekilde yine rakibini yerden yere vuruyor. Marka rekabetteki bu yaklaşımından hiç bıkacağa benzemiyor ama McDonald’s artık sıkılmaya başlamış olabilir bu durumdan tabii…

alevli ızgara_burger king_mcdonald's_flame grilling is hard to resist_abd_bigumigu_5 alevli ızgara_burger king_mcdonald's_flame grilling is hard to resist_abd_bigumigu_5 alevli ızgara_burger king_mcdonald's_flame grilling is hard to resist_abd_bigumigu_5

Künye:

Reklamveren: Burger King
Ajans: David Miami

Görsel: David Miami, Trendhunter ile