Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Terk Edilmiş Mekanlarda Whopper Avı

Terk Edilmiş Mekanlarda Whopper Avı

Burger King, Cadılar Bayramı kampanyasında alevde ızgara yapmadıkları için korkutucu olan rakip şirketlerin kapanmış şubelerini hedef alıyor.

Halloween (Cadılar Bayramı) yaklaşıyor. Burger King yine ezeli rakiplerini hedef alan kampanyasıyla şakadan korkmadığını gösteriyor. Cadılar Bayramı’nda rakip fast food zincirlerine takılmayı bir gelenek haline getiren Burger King, daha önceleri #ScaryClownNight etiketli kampanyasıyla palyaço kostümü giyip şubelerine gelenlere bedava Whopper vermişti. 2016’daki Cadılar Bayramı’nda ise New York Queens’teki bir şubesini McDonald’s hayaleti olarak giydirmişti.

Alevde ızgara ateşi olmayan korkutucu mekanlar

Burger King’in bu yılki rotası ise ürkütücü mekanlar. Ancak içler ürperten mekanlar denince akla gelen perili evlerden bahsetmiyoruz. Burger King’in listesinde başka noktalar bulunuyor. Marka, MullenLowe US imzalı Scary Places kampanyasında müşterilerinin terk edilmiş fast food restoranlarına gitmesi için meydan okuyor. Kapanmış beş fast food restoranı belirleyen Burger King, bu noktalara gidecek müşterilerine ücretsiz Whopper verecek.

scary places

Tahmin edileceği üzere seçilen bu terk edilmiş mekanlar rakip şirketlerin kapanmış şubelerini içeriyor. Burger King bu restoranların kime ait olduğuna dair bir bilgi paylaşmıyor olsa da mekanların dış görünümüne bakarak buraların McDonald’s ve Wendy’s şubeleri olduğunu söylemek mümkün. Burger King Küresel CMO’su Fernando Machado bu mekanların pandemi döneminden önce kapandığını vurgulamadan da geçmiyor.

Burger King pazarlama müdürü Ellie Doty, alevde ızgara ateşinin olmadığı her restoranın korkunç mekanlar olduğunu söylüyor. Bu mekanlar da açık olduğu dönemlerde alevde ızgara yapamadığı için korkunç mekanlar listesine giriyor. Marka işi bir üst noktaya taşıyıp bu mekanlarda geceleri geç saatlerde cızırtı sesleri duyabilirsiniz diyor.

Beş farklı noktada bulunan terk edilmiş restoranların koordinatları Scary Places kampanyasının internet sitesinde paylaşılıyor. Haritalar üzerinden bu mekanları bulmak mümkün. Kapanmış restoranların yanlarından geçen müşteriler BK uygulaması üzerinden ücretsiz Whopper kodu alabiliyor.

scary places scary places scary places

Künye

Müşteri: Burger King
Ajans: MullenLowe US
İdari Yaratıcı Yönetmen: Tim Vaccarino, Dave Weist
Yaratıcı Yönetmen: Enrique Camacho
Sanat Yönetmeni: Helen Reiger
İdari Yapımcı: Brian Smith
Kıdemli Dijital Yapımcı: Chris Badders
Kıdemli Hareket Tasarımı: Jeremiah True
Kıdemli Editör: Ethan Goldhammer
Animasyon: Andrew Lee
Marka Stratejisi: Adriana Solache Olijve
Proje Müdürü: Nicole Capone

Görsel: Burger King Scary Places, Twitter