Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yılın Avrupalı Vahşi Yaşam Fotoğrafçısı Yarışması Kazananları

Yılın Avrupalı Vahşi Yaşam Fotoğrafçısı Yarışması Kazananları

The German Society for Nature Photography, Yılın Avrupalı Vahşi Yaşam Fotoğrafçısı kazananlarını açıkladı.

Alman Doğa Fotoğrafçılığı Derneği (The German Society for Nature Photography) tarafından düzenlenen Yılın Avrupalı Vahşi Yaşam Fotoğrafçısı (European Wildlife Photographer of the Year) yarışmasının kazananları belli oldu. 38 ülkeden 19 binden fazla fotoğrafın gönderildiği yarışmada 1 Mart 2020 tarihine kadar iletilen işler değerlendirildi. Pandemi nedeniyle jüri değerlendirmeyi çevrimiçi gerçekleştirdi. 10 farklı kategoride toplamda 85 resim dereceye girdi. Yarışmanın kazananları da sanal ödül töreninde onurlandırıldı. Hollandalı fotoğrafçı Jasper Doest, Monkey’s Mask isimli fotoğrafıyla büyük ödülü kazandı.

Jasper Doest tarafından yakalanan çarpıcı kare

Monkey’s Mask isimli fotoğraf Japonya’da kendilerine özgü bir yaşam biçimi sürdüren Jacuzzi makaklarına (kar maymunları) gösterilen saygının kaybedildiğini gösteriyor. Kar maymunlarının bir simge olmaktan çıkıp perişan hale geldiği Uluslararası Koruma Fotoğrafçıları Birliği’nin (ILCP) kıdemli bir üyesi olan Doest tarafından fotoğraflanıyor. Birçok duyguyu barındıran karede insan maskesinin altından bakan maymunun keskin bakışları çok şey anlatıyor. Jasper Doest fotoğrafın hikayesine GDT’nin internet sitesinde değiniyor.

Geçtiğimiz Mayıs ayında haberini yaptığımız Doğa Fotoğrafçılığı Derneği’nin düzenlediği 2020 Yılın Doğa Fotoğrafçısı Yarışması’nın dereceye giren fotoğraflarına buradan bakabilirsiniz. Avrupa’da Yılın Vahşi Yaşam Fotoğrafçısı yarışmasında birinci olan ve dereceye giren bazı eserleri sizler için derledik. Finalistler arasında yer alan diğer tüm fotoğraflara ise buradan ulaşabilirsiniz.

Yılın Avrupalı Vahşi Yaşam Fotoğrafçısı
Jasper Doest
Monkey’s Mask



vahşi yaşam fotoğrafçısı


Diğer Hayvanlar
Jaime Culebras
A Father and his Offspring


Bitkiler ve Mantarlar
Marcus Gaiotti
Blooming Desert


Manzara
Georg Kantioler
Mammatus Clouds Over the Dolomites


Su Altı Dünyası
Mike Korostelev
Whale Milk

vahşi yaşam fotoğrafçısı


İnsan ve Doğa
Marcus Westberg
Empathy

vahşi yaşam fotoğrafçısı


Doğal
Thomas Hempelmann
Galaxy


Genç Fotoğrafçı Kategorisi (14 yaş ve altı)
Andres Dominguez
Backlight

vahşi yaşam fotoğrafçısı


Genç Fotoğrafçı Kategorisi (15-17 yaş)
Lili Sztrehárszki
Tiny Details

Görsel: GDT