Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Burger King’den Müşterilerini Korkutan Faturalar

Burger King’den Müşterilerini Korkutan Faturalar

Cadılar Bayramı'nda McDonald's'a yüklenmeyi seven Burger King bu sene yönünü değiştirerek Brezilya halkının kabusa dönen korkusu faturaları odağına aldı.

Burger King genellikle Cadılar Bayram’ı döneminde en büyük rakibi McDonald’s ile uğraştığı kampanyalar hazırlıyor. 2016 yılı Cadılar Bayramı’nda New York Queens’teki bir Burger King restoranı McDonald’s hayaleti olmuştu. Şirket 2017 yılında ise #ScaryClownNight etiketiyle gerçekleştirilen kampanyada Cadılar Bayramı’nda bir palyaço gibi giyinenlere bedava Whopper vereceğini duyurmuştu. Lola MullenLowe Madrid tarafından hazırlanan kampanya oldukça başarılı olmuş Cannes Lions 2018’de Altın Aslan kazanmıştı. Ancak bu sefer Burger King’in hedefinde McDonald’s yok faturalar var.

Fatura görünümlü Whopper indirim kuponu

David Sao Paulo tarafından hazırlanan “Whopper Bill” adlı kampanya Brezilya’da yaşayanların korkulu rüyasına dönen elektrik, su gibi faturaları üzerinden Burger King müşterilerini korkutuyor. Brezilya’da halk arasında sık sık bahsi geçen ve sosyal medyada da oldukça gündem olan faturaların yüksek fiyatlarını Cadılar Bayramı şakasına uyarlayan şirket halkın eline alıp bakmaya korktuğu faturalara güzel bir sürpriz koydu.

Yüksek fatura temasından yola çıkan şirket 10 bin hayranına fatura görünümlü indirim kuponu gönderdi. Fatura görünümlü kupon üzerinde yer alan kod sayesinde müşteriler yarı fiyatına Whopper yeme şansı yakaladı. Telefonları ile hizmet faturalarının üzerinde yer alan kodu okutarak indirimden yararlandılar.

Yalnızca Cadılar Bayramı’nda geçerli olan kampanyaya çevrimiçi ulaşmak da mümkün oldu. Böylelikle Whopper Bill fırsatını gören insanlar arkadaşlarına da aynı şakayı yapma fırsatı yakaladı.

Reklam geçmiş senelerdeki palyaço temalı kampanyaları hatırlatıyor

Whopper Bill tanıtımı için yayınlanan 30 saniyelik reklam filminde bu seneki Cadılar Bayramı’nda zombi, vampir ve hatta palyaço yok diyerek önceki senelerde yapmış olduğu karşılaştırmalı kampanyalara da selam gönderiyor.

David SP yaratıcı başkan yardımcısı Rafael Donato vampirlerin zombilerin ve palyaçoların korkutucu ve unutulmaz olduğunu ancak Brezilya halkı için faturaların gerçek bir kabus olduğunu söylerken Whopper Bill şakasının da artık unutulmazlar arasında yer aldığını ifade etti.

Künye

Müşteri: Burger King
Ajans: David Sao Paulo
Küresel COO: Sylvia Panico
Yaratıcı Başkan Yardımcısı: Rafael Donato
Yaratıcı Yönetmen: Edgard Gianesi
Metin Yazarı: Bernardo Tavares
Sanat Yönetmeni: Paulo Damasceno
Yapımcı: Fernanda Peixoto, Patrica Oliveira, Fabiano Beraldo
Planlama: Daniela Bombonato, Carolina Silva, Bruno Gomiero
Editör: Leonardo Nichida, Rouse Rafaela,
Ses Yapım Şirketi: Hefty

Görsel: Youtube, adsoftheworld, Whopper Bill