Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Burger King Cadılar Bayramı Özel Sürprizi: Whopper ya da Şaka?

Burger King Cadılar Bayramı Özel Sürprizi: Whopper ya da Şaka?

Burger King bu Cadılar Bayramı’nda da ezeli rakibini es geçmiyor ve palyaço kostümü giyenlere kral gibi yiyecekleri bir sürpriz hazırlıyor.

Cadılar Bayramı, Pagan kültüründen Hristiyanlığa aktarılan ama 2000’lerden beri tüm dünyada kutlanmaya başlayan seküler bir bayram. Ülkemizde de artık her sene 31 Ekim’de, bu bayramı kutlamak için kostümlü partiler düzenliyor.

Burger King de şakadan korkmayan bir marka olduğunu birçok işiyle bizlere kanıtladı. Geçen sene Scariest BK işiyle Cadılar Bayramı’nda, New York Queens’teki bir Burger King mağazasını McDonalds hayaleti olarak giydirmişti. Bu sene ise Burger King, şeker ya da şaka avına ezeli rakibini şakalayarak çıkıyor.

Cadılar Bayramı Değil Adeta Palyaçolar Bayramı

#ScaryClownNight etiketiyle başlattıkları kampanyada, Cadılar Bayramı özelinde McDonald’s palyaçosu Ronald McDonald ya da herhangi bir palyaço gibi giyenenlere bedava Whopper vereceklerini duyurdular.

IT filmi öncesinde sinemalarda gösterdikleri “Bir palyaçoya asla güvenme” mesajıyla da bizi uyardıkları halde, görünüşe göre güvenilmez palyaço olmayı seçenleri de bu özel günde ödüllendirmek istiyorlar. Reklam, palyaçodan korkanlar için, bir palyaço kıyameti gibi de görünüyor. Keza reklamın esas erkeği de Cadılar Bayramı’nda palyaçolardan kaçmak için Burger King’e sığınmak istediğine palyaço yağmuruna yakalanıyor.

Tek günlük kampanya Amerika Birleşik Devletleri’nde beş şehirde, İngiltere, Almanya, İspanya, Rusya, İsveç, Güney Afrika, Japonya, Brezilya ve Arjantin’de geçerli olacak. 

Künye:

Reklamveren: Burger King
Reklam Ajansı: Lola MullenLowe Madrid

Görsel: YouTube