Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Philips’den Ani Kalp Durmasına Dikkat Çeken İnteraktif Koşu Forması

Philips’den Ani Kalp Durmasına Dikkat Çeken İnteraktif Koşu Forması

Philips kampanyasıyla kalp durması sırasındaki ilk altı dakikanın önemini ve Otomatik Eksternal Defibrilatörün hayat kurtarıcı olduğunu hatırlatıyor.

Ani kalp durmalarında ilk altı dakika hasta için oldukça kritiktir. Ani kalp durmaları sırasında hastaya elektrik şoku uygulamak üzere tasarlanmış tıbbi cihaz Otomatik Eksternal Defibrilatör (AED) bu tip durumlarda hayat kurtarıcı olabilir. Oldukça hafif ve kullanışlı olan cihaz kullanım açısında da pratik ve basit olduğu için kullanan kişinin çok fazla sorumluluk alması gerekmez. AED, sağlık ekipleri gelene kadar kalbin yeniden dolaşımı sağlayabilecek kadar ritimle atmasına imkan tanır.

En yakın AED cihazının uzaklığı LED ışıklar ve GPS yardımı ile koşu formalarında gösterildi

Philips kalp sağlığı konusunda insanları bilinçlendirmek ve bu kritik altı dakikaya dikkat çekmek amacı ile “heart-safe” isimli farkındalık kampanyası gerçekleştirdi. Ogilvy Amsterdam tarafından hazırlanan kampanya için interaktif koşu forması tasarlandı. Formayı giyen üç atlet 13 Ekim’de gerçekleştirilen Eindhoven Maratonu’nda yarıştı.

Kampanya için hazırlanan tişörtlerin her birinde 850 adet LED ışık ve GPS modülü bulunuyor. GPS koşucunun o sırada nerede olduğunu ve en yakın defibrilatöre ne kadar uzaklıkta olduğunu hesaplıyor.  Işıkların üzerinde en yakın AED cihazına uzaklık dakika cinsinden gösteriliyor ve uzaklığa göre renk kırmızı ve yeşil olarak değişiyor. Koşucular en yakın cihaza altı dakikadan daha yakın oldukları zaman tişörtlerindeki LED ışıklar yeşile dönüyor.

Hollanda Kalp Vakfı acil anlarda müdahale etmek amaçlı tüm ülke kapsamında 5 bin adet AED cihazına daha ihtiyaç duyduğunu belirtiyor. AED teknolojileri konusunda küresel markalar arasında bulunan Philips Ocak 2018’den bu yana Hollanda Kalp Vakfı ile ortaklaşa çalışarak Hollanda’daki AED cihazlarının artırılması ve ani kalp durması riski altındaki grupların bilinçlendirilemsi konusunda ülke genelinde desteğini sürdürüyor.

Hollanda’da her yıl 17 bin kişinin hastane dışında kalp durması yaşadığını göz önünde bulundurulunca AED cihazının bu insanlara ilk müdahale etmede hayat kurtarıcı etkiye sahip olduğu söylenebilir. Farkındalık kampanyası ile kimsenin ani kalp durmasına karşı bağışıklık kazanamayacağını vurgulayan Philips ülke genelindeki AED cihazlarının sayısının artırılması ile Eindhoven’ın yanı sıra ülkenin geri kalan yerlerinde de AED cihazının önemine dikkat çekmeye devam ediyor.

Künye

Müşteri: Philips
Ajans: Ogilvy Social.Lab, Amsterdam
Strateji Yönetimi: Rogier Van Der Werf
Hesap Müdürü Pauline Landa
Müşteri Yöneticisi: Myrte De Jonge
Prodüksiyon Şirketi: Bandit Amsterdam
Teknik Müdür: Mario Piepenbrink

Görsel: Youtube