Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Doğru Zamanda Minik Kalpler Kocaman Hayatlara Dönüşür

Doğru Zamanda Minik Kalpler Kocaman Hayatlara Dönüşür

Kalp Sağlığı Haftası kapsamında Philips Türkiye, Pure New Media'yla birlikte doğuştan kalp hastalığıyla dünyaya gelen iki kahraman çocuğun, yani Çınar ve İbrahim'in hikayesini bizlerle paylaşıyor.

Türkiye’de her yıl, 13 bin çocuk doğumsal kalp hastalığıyla dünyaya geliyor. Hayati sonuçları olabilen bu rahatsızlıklarda zamanında teşhis ve doğru tedavi büyük önem taşıyor. Philips Türkiye de geçen hafta duyurduğu ve bizim de paylaştığımız “Kalbinin Resmi” projesiyle bu konuda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Çocuk Kalp Vakfı (ÇKV) ile iş birliği yaptığı projenin bu hafta mini belgeseli yayınlandı.

Geçtiğimiz hafta Philips Türkiye sevimli mi sevimli yayınladığı fragmanla kalplerimizde yer ederek gerçekten de kalp sorununa dikkat çekti. Yayınlanan videoda Çınar’ın vücudunu bir hayvanat bahçesine benzetmesiyle içindeki sevimli hayvancıklar bir bir ekrana geliyordu. Ayrıca proje için hazırlanan internet sitesi konu hakkında bilgi verip insanları kalp rahatsızlıklarının belirtilerine karşı uyarırken erken teşhisin önemine de dikkat çekiyor.

Hayatı Her Zaman İyileştirebilirsiniz

Bu hafta yayınlanan mini belgeselde de doğuştan kalp rahatsızlığına sahip iki birey bizlerle buluşturuluyor. Çınar daha küçük bir arkadaşımız, İbrahim’se 25 yaşında ve kalp rahatsızlığıyla yaşıyor. Çınar’a kalbindeki hayvanat bahçesinin nereden çıktığı soruluyor mesela mini belgeselde. Çınar’ın cevabı biraz yürekleri burkuyor, “anjiyodan çıktı” diyor. İbrahim bu haftalıkla birlikte yaşarken en büyük şansının ailesi ve arkadaşları olduğunu söylüyor ve bir çocukluk anısından bahsediyor. İlkokuldayken arkadaşlarıyla oyun oynadıklarında arada su molası verirlermiş. İbrahim sonradan öğretmeninden arkadaşlarının kalp rahatsızlığı İbrahim’i yormasın diye ona çaktırmadan böyle bir karar aldıklarını öğreniyor.

Mini belgeselde ayrıca Çocuk Kalp Vakfı Başkanı Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu da konuşuyor ve doğuştan kalp rahatsızlığında erken teşhisin ne kadar önemli olduğuna dikkat çekiyor. Philips Türkiye’nin doğuştan kalp rahatsızlıklarına dikkat çektiği bu mini belgesel Pure New Media ajansıyla birlikte hayata geçirildi. Reklam tanıtımının ve mini belgeselin yönetmen koltuğundaysa Enis Baruh oturuyor. Görüntü yönetmenliğiniyse Fatih Türker üstlenmiş.

Her ne kadar modern toplumlarda gündelik hayatta koşuşturup kendimizi kalpsiz hissediyor olsak da Oz Büyücüsü’ndeki Teneke Adam değiliz ve bir kalbimiz var. Ona iyi bakmamız lazım.

Künye:
Reklamveren: Philips
Reklamveren Yetkilisi: Rengin Erdinç, Ecem Çulhan
Reklam Ajansı: Pure New Media
Yaratıcı Grup: Mehmet Ali Kanbur, Oğulcan Türe, Öncü Doğu Gürsoy
İllüstratör: Murat Çelik
Animasyon: KnockOut Animation Studio
Müşteri İlişkileri: Bartu Suvancı, Pınar Şengezer, Ceyda Şimşek
Sosyal Medya: Tulu Uygunel, Sinem Doğan, Osman Aydın
Yapımcı: Can Ayanoğlu
Prodüksiyon Ajansı: Astronot Film
Yönetmen: Enis Baruh
Görüntü Yönetmeni: Fatih Türker

Görsel: YouTube