Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Küçük Sevgi Mesajları İçeren Bir Kutucuk

Küçük Sevgi Mesajları İçeren Bir Kutucuk

Lovebox, uygulaması aracılığıyla mesaj gönderdiğiniz bir tahta kutu.

Evinize, çantanıza, cebinize bırakılan minik aşk notları, sevgi mesajları vardı. Bulduğunuz anda yüzünüze bir gülümseme yayılır, içinizi ısıtır. Artık bunların yerine WhatsApp’tan kalp emojisi geliyor. Teknoloji romantizmi öldürmedi de biraz sıkıcılaştırdı sanki diyecektim ama işte size teknolojiyle romansı buluşturan, gözünden kalp çıkaran kedi emojisine elle yazılmış notların tatlılığını katan sevimli bir icat: Lovebox.

Lovebox, küçük tahta bir kutu. Üzerinde bir kalp var. Amacı, sevgi mesajlarını iletmek ama bunu yaparken olaya birazcık heyecan kazandırmak, aşk mesajlarının eski sürprizli halini geri getirmek. Hani kuru kuru telefonunuzdan “love u” yazmak yerine birazcık minnoşluk, birazcık bir “bak, tam da şu anda seni düşünüyorum” halleri. Bunun ötesinde hiçbir amacı yok Lovebox’un. Adı üzerinde, aşk/sevgi kutusu nihayetinde.

Lovebox, dışarıdan basit bir kutu gibi görünüyor. Ancak kapağını açtığınızda içerisinde sevdiklerinizden gelen mesajları görebileceğiniz bir ekran var. Bu ekrana kutunun özel uygulaması aracılığıyla 168 karakterlik metinler ya da çizim veya GIF gönderilebiliyor. Yeni mesaj geldiğinde kutunun ön kısmındaki kalp, dönerek içerisinde mesaj olduğunu belli ediyor. Mesajı okuduktan sonra siz de kalbi iterek uygulamaya kalp yağmuru gönderebiliyorsunuz. Bu kadarcık!

Lovebox’un ortaya çıkış hikayesi uzak mesafe bir aşka dayanıyor. Fransa’dan ABD’ye araştırma için giden Jean, nişanlısından uzakta olduğu bu zamanda ona aşklarının büyüsünü hatırlatmak istiyor. Onu sevdiğini, özlediğini, gün içinde onu düşündüğü anları gösterebilmek için de Lovebox’u yaratıyor. Oh là là! Bir Fransız’a yakışır bir icat gerçekten!

Minimal bir tasarımı olan kutunun üzerindeki kalplerde 3 seçenek var. Kırmızı piksel kalp, not kağıdı şeklinde beyaz kalp ve şık tasarımlı altın kalp. Sevimli görüntüsünün yanı sıra, her yere kolayca koyabileceğiniz ebatta. Ofis masası, çocuk odası, komodininizin üzeri… Yalnızca Wi-Fi ve elektriğe ihtiyaç duyan kutu; büyük anne-babalardan çocuklara herkesin kullanabileceği kolaylıkta. Dolayısıyla sadece sevgiliye değil; kendini yalnız hisseden anneanneye, siz işten geç çıkınca üzülen çocuğunuza da uygun.

Minik ama tatlı bir amaç, sade bir tasarım ve kullanım kolaylığı ile yola çıkan Lovebox; yüklendiği bu minnoş misyonu ile Kickstarter‘da büyük beğeni toplamış durumda. Kampanyanın bitimine 20 günden fazla olmasına rağmen, hedef fonun 3 katına ulaşılmış bile. Yani uzun lafın kısası, insanlar küçük hoşlukları özlemişler demek ki!

Lovebox’un ilk versiyonu, geçtiğimiz yılbaşında Fransa’da satışa sunulmuş ve 1000 ürün, 3 ay içerisinde yok satmış. Kutu; Galeries Lafayette zincirinde de tanıtılmış. Kickstarter kampanyasıyla kutunun dünya çapında satışa açılması hedefleniyor. Teslimatın 15 Aralık’a kadar bitirilmesi amaçlanıyor.

Görsel: Kickstarter