Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sizin Yerinize Sevdiklerinize Sarılan Uygulama: Hug

Sizin Yerinize Sevdiklerinize Sarılan Uygulama: Hug

“Hug” uygulamasıyla, artık ne kadar uzakta olurlarsa olsunlar sevdiklerimize sarılabileceğiz.

Eski Google çalışanı kardeşler Petter ve Kaspar Prinz’in yarattığı “Hug” için bir nevi “hissedilebilen emoji” diyebiliriz. Uygulama, sevdiklerinize kuru bir kelime ya da kutu kadar resimcik yollamak yerine, ne kadar uzakta olurlarsa olsunlar onları “kucaklamanıza” yardımcı oluyor. Tabii ki telefonun kenarlarından kollar çıkıp, sevgilinizi/arkadaşınızı/annenizi sizin yerinize kucaklayamıyor –ki yakında bu da olur- ama bu niyetinizi titreşim yayarak karşıdakine hissettiriyor, göndereceğiniz küçük bir “kalp” emojisi hissedilebilir somut bir deneyime dönüşüyor.

Nasıl mı? Önce uygulamayı açıp telefona sarılıyorsunuz. Sonra uygulama, akıllı telefonlardaki yakınlık sensörünü kullanarak ne kadar süre sarıldığınızı hesaplıyor ve karşı tarafın telefonunu “sarıldığınız” süre kadar titreştiriyor. Uygulamada uzun ve özlem dolu sevgili sarılması, daha kısa ve tok arkadaş sarılması, parti canavarı grup sarılması gibi birkaç çeşit sarılma seçenekleri mevcut.

“Hug”ı App Store’da ücretsiz bulabilirsiniz. Yakın dönemde yayınlanacak Android uygulamasından haberdar olmak için de e-posta listelerine kayıt olabilirsiniz.

Görsel ve videolar; HUG, designtaxi, youtube