Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Haydiroket’e Belçika’dan GIF Yarışması Ödülü

Haydiroket’e Belçika’dan GIF Yarışması Ödülü

Videoformes dijital sanatlar festivalindeki GIF yarışmasını Türk sanatçı Haydiroket kazandı.

Her duyguyu tek bir kareyle aktarmayı sağlayan GIF formatı sanatın da yeni bir türü olarak yer alıyor. Dijital sanatlar arasında kendi mekaniklerine sahip olan bu form zaman içinde kendi yarışmalarını ve sanat lobisini de yarattı. GIF’in geleceğini ve uygulanabilirliğinin sınırlarını ise Imgur, Giphy gibi büyük ağların yöneticileri bile SXSW’teki konuşmalarında kestiremediklerini dile getirdi.

2014’ü bitirerek takvimlerimizi yenilediğimiz dönemde .GIFYS, Imgur, Tumblr gibi GIF formatının en çok kullanıldığı ağlar yılın en iyilerini derlemişti. Birden fazla kaynakla ve sayısız içerik üreticisiyle GIF sanatı ve popüler kültürü bünyesinde barındırıyor.


gif 11

Geçtiğimiz yıl röportaj yaptığımız GIF sanatçısı Mert Keskin (Haydiroket) uluslararası alanda kendinden söz ettirmeye devam ediyor. New York’taki Hareketli Görseller Müzesinde düzenlenen film festivalinde de eserleri yayınlanan sanatçı Belçika’da düzenlenen VIDEOFORMES dijital sanatlar festivali bünyesinde düzenlenen GIF Ödülleri yarışmasını kazandı.

gif 01, gif 11 ve yeni isimli eserlerini ödüllendiren yarışmanın ikinci ve üçüncü ayağı da önümüzdeki aylarda gerçekleşecek. Yarışma katılmak ve eser göndermek için Transcultures üzerinden başvurabilirsiniz.


gif 01


yeni

Görseller; Mert Keskin, Transcultures
Manşet görseli düzenlenmiştir.