Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tüm Dünyada Aynı Anda Kapılarını Açacak Dijital Sergi: 6PM Your Local Time

Tüm Dünyada Aynı Anda Kapılarını Açacak Dijital Sergi: 6PM Your Local Time

Türkiye dahil 100'den fazla ülkeden sanatçının katılacağı dijital sergi, yeni nesil sanatçılar için özgürleşen galeri sunuyor.

6PM Your Local Time, ilk olarak Birleşik Krallık’ta pilot etkinlikle düzenlenmiş bir dijital galeri organizasyonu. Adadan çıkarak ilk küresel etkinliğini düzenleyen 6PM, Avrupa merkezli çıkarak Dünya çapında düzenleniyor. Çağdaş ve modern sanatın aksine Net Art dediğimiz dijital sanatlar, galerilerden bağımsız olarak düzenleniyor. Bu alanda üretim yapan yeni nesil sanatçılar da geleneksel disiplinler ve sunum sorunlarıyla karşılaşmadan eserlerini küresel çapta sergileme imkanı buluyor.

Sanat içinde galeri dinamikleri ve eser sergileme sürecini özgürleştirerek sanatın sınırlarını kaldırıyor ve erişilebilir hale getiriyor. 6PM Your Local Time organizasyonunun en can alıcı kısımlarından birisi de yeni nesil sanatçılara eserlerini dünya ile paylaşabilmesi. Çünkü geleneksel sanat disiplinlerinde sanatçının ismi bilinmiyorsa eserini sergileyeceği alanı da olmuyor.

100+ ülkeden 500+ sanatçı katılacağı 6PM Your Local Time’ın Türkiye ayağında GIF sanatçısı haydiroket, Anıl Çelik, Mert Günhan, Esra Özkavcı ve Zeynep Kayan eserleriyle yer alıyor. Serginin kürasyonunu ise haydiroket üstleniyor.

Sergi, tüm dünyada aynı anda Avrupa zaman dilimiyle akşam 6’da yayınlanacak. Tüm eserlerin aynı anda ve küresel olarak yayınlanmasıyla birlikte geleneksel disipline bağlı kalan ulusal sınır ve formlar geçersiz kılan bir sergi alanı yaratıyor.

Etkinliğin fiziksel ayağını ise Musical Zoo Festival oluşturuyor. Bu akşam 18:00’da sergide yer alan tüm çalışmalar festival bünyesinde fiziksel olarak yayınlanacak. Sergide yayınlanan çalışmalara, ‪#‎6PMEU‬ ‪#‎6PMYLT‬ ve ‪#‎DialUpDreams‬ etiketleriyle internetin dört bir köşesinden ulaşılabilecek.

Festivalin küresel etkinlik sayfasına buradan, Türkiye etkinlik sayfasına da buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel; 6PM Your Local Time

Manşet görseli; haydiroket