Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
GIF Sanatçılarının Tasarladığı Converse’lerle GIF Sergisi

GIF Sanatçılarının Tasarladığı Converse’lerle GIF Sergisi

Converse, "Made by you" projesiyle önce sanatçılara bir çift ayakkabı gönderdi sonra da GIF'lerle dolu bir sergi hazırladı.

Converse, 1917’de tasarladığı ilk Chuck Taylor All Stars’dan bugüne aynı çizgiyle marka yüzünü sergilemeye devam ediyor. O günden bugüne ayakkabının detaylarında değişiklikler olsa da ana hatları değişmedi. Ve bu çizgi, Converse’lerin tek renk yapısıyla birleşince her yaratıcı zihin için bir ayakkabıdan çok boş tuvali andırıyor. Hayatının bir döneminde Converse giyen herkes, öyle ya da böyle keçeli kalemle ayakkabısını süslemeyi düşünmüştür.

Converse, bu yaratıcılığı beslemek ve cesaretlendirmek için geçtiğimiz yıl “Made by you” isimli bir proje başlatmıştı. Dünyanın farklı köşelerindeki sanatçılarla iletişime geçerek önce bir çift Chuck Taylor All Stars gönderiyor ve 2 ay boyunca ayakkabıyı kullanmalarını istiyor. Ardından bu sanatçılar, ayakkabıyı süslüyor ve Converse’e geri gönderiyor. Tasarımlar toplandıktan sonra ise çalışmalar dijital sergiye dönüşüyor.

Made by you projesinin bu yıl ikincisi düzenlendi ve yeni bir mecra eklendi; GIF. Bu yılki projede GIF sanatçılarıyla iş birliği yapan Converse, GIPHY’yi bir mecraya dönüştürerek sergisini internetin en büyük GIF ağı üzerinden yayınladı. Proje kapsamında yer alan isimler arasında Tom Bunker, Sholim, Boglio, Kate Bones, Dropbear, Mike and Claire bulunuyor. Ayrıca Türk GIF sanatçısı Mert “Haydiroket” Keskin de Converse’ini giyip GIF üreten ekibin bir parçası.

Proje GIPHY’de özel hazırlanan sayfa üzerinden duyurlurken Converse, iletişim kanalı olarak tumblr’ı da alternatif mecra olarak konumlandırıyor.


Made by you kapsamında sanatçıların ürettiği diğer Converse’li GIF’lerden birkaçı;

Görsel; GIPHY, Converse