Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Karbondioksiti Emen Eserler

Karbondioksiti Emen Eserler

Rio de Janeiro'da yerel sanatçılar iklim krizine dikkat çekmek için Converse City Forests küresel projesine fotokatalitik boyaların kullanıldığı işleriyle dahil oluyor.

27 şehirde düzenlenen Converse City Forests küresel projesi sürdürülebilirlik, sokak sanatı ve moda konularına odaklanıyor. Sanatı, teknolojiyi ve sürdürülebilirlik hedeflerini birleştiren girişim iklim krizine dikkat çekmek amacıyla afro-fütürizm, yerel kültürler ve ilgili tarihsel olaylara ışık tutan duvar resimleriyle sanatı desteklerken havayı da temizlemeye yardımcı oluyor.

Proje, sera gazının ana etkenlerinden biri olan karbondioksiti havadan emmeye dayanıyor. Kuruma sırasında havadaki karbondioksiti emen fotokatalitik boyalar kullanılıyor. Temel olarak boyanın içinde yer alan kireç kuruma işlemi sırasında karbondioksiti emerek kireçtaşına dönüşüyor. Bu sayede boya ile kaplanmış yüzey bulunduğu çevrede aktif bir hava temizleyici yüzey işlevini görüyor. Çevre dostu üretim döngüsüne sahip boyalar kanserojen veya toksik maddeler içermiyor.

Converse City Forests iklim krizinin sonuçlarına dikkat çekiyor

Converse City Forests projesinin #CreateNext etiketli son işinde küresel ısınmanın neden olduğu sel felaketine dikkat çekmek için tehlikenin boyutları dijital bir iş ile gösteriyor. Rio de Janeiro’daki iki önemli tarihi mekanın (Museu do Amanhã ve Arcos da Lapa) duvarları yükselen deniz seviyesine vurgu yapmak amacıyla animasyonla suyun altında kalıyor. Yükselen deniz seviyesinin simülasyonun gösterildiği yapılarda duvarlar okyanus mavisine bürünüyor.

Proje; sürdürülebilirlik ve çevre konuları kadar bağımsız yerel sanatçılara da destek oluyor. 9 bağımsız sanatçı projeye 47 iş ile katılıyor. Bu sefer duvarlar yerine Copacabana mahallesinde yer alan elektrik direkleri bölgenin doğal bitki örtüsün yer aldığı çizimlerle renkleniyor. Pastel tonların ağır bastığı direk boyamalarında Brezilya florasında ve faunasında nesli tükenmekte olan canlılar yer alıyor.

Bölgenin kültürünü ve yerel sanatçıların yaratıcılığını bir araya getiren Converse City Forests, #CreateNext ile yeni ayakkabı serisinin Brezilya’daki lansmanını da yapıyor. Yüzde 85’i geri dönüştürülmüş polyesterden üretilen ikonik Chuck Taylor All Stars modelinde geri dönüştürülmüş kauçuk artıkları da kullanılıyor.

converse city forests converse city forests converse city forests converse city forests

Görsel: Converse City Forests