Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yağmur Yağınca Görünür Olan Çizimler

Yağmur Yağınca Görünür Olan Çizimler

İllüstratör ve sokak sanatçısı Dino Tomic, hidrofobik boya kullanarak ıslandığında görünür olan çizimler yapıyor.

Suyla etkileşime girdiğinde görünür olan sokak sanatı çalışmaları, izlemesi oldukça keyifli işler oluyor. Yağmur yağınca kaldırımda beliren şiirler ve renkli resimler görünmez spreyle yapılan en etkileyici örneklerdendi. Mazda, Fiat ve Colgate de bu tekniği kampanyalarında başarıyla kullanan markalar olarak akıllarımıza kazındı. Sokak sanatçısı ve illüstratör Dino Tomic de suya dayanıklı görünmez boya ile yaptığı sokak sanatı işleriyle dikkat çeken sanatçılardan.

Çizgilerin yüzeyini kuru tutan özel boya

Dino Tomic su sanatı adı verilen bu alanda çok sık üretim yapmasa da Beatles’ın ikonik albümü Abbey Road’un kapağını yorumladığı çalışmasıyla dikkat çekmeyi başarmış. Suyla aktive olan ürünlerde uzmanlaşmış bir marka olan Rainworks’un ürünlerini kullanan sanatçı, öncelikle grup üyelerini bu boya ile betonun üzerine çizmiş. Videoda da göreceğiniz üzere kaldırıma kovayla su döktükçe çizimler görünür oluyor. Videonun devamında bir Pokemon, mandala, Red Kit ve SüngerBob KarePantolon karakterlerini çizdiği farklı su sanatı çalışmaları da görülüyor.

View this post on Instagram

Water ART! I have a very limited time during the summer that I can make these :)what piece here do you like the best ?:)I paint with water resister paint that is invisible , and when you throw water and the concrete gets wet and thus darker except the parts where i brushed it in so its still dry and thus lighter =D this can be repeated as many times as you want for few months =D its very thricky to work with it and make art like this since the liquid i use is see through and it drys out fast so you almost need to draw from memory and work very very fast =D Wanted to show all of my new followers what i normally do here ( because i got like 100k new followers for doing the 9 style drawings – i wanted to show you what im really about ) =D tag someone who you think would like this art =D www.dinotomic.com

A post shared by Dino Tomic (@dinotomic) on

Boyanın oluşturduğu süper hidrofobik katman suyu ittiği ve kendi yüzeyini kuru tuttuğu için bu boyayla yapılan çizimler, suyla birlikte rengi koyulaşan betonun üzerinde görünür hale geliyor. Bu sayede sanatçıların sadece yağmurlu günlerde görünür olan gizli mesajlar yaratabilmesine olanak tanıyor.

Dino Tomic’in çalışmalarını internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.