Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sokağın Renkli Sakinleri

Sokağın Renkli Sakinleri

Tebeşir dolu çantasıyla sokakları arşınlayan David Zinn, sevimli karakterleriyle yoldan geçenlerin yüzünü güldürecek eserler yaratıyor.

Hayatı güzelleştiren minik ayrıntılar günü daha keyifli hale getiriyor. Gün içinde bir sokağın köşesinde karşınıza çıkan minik bir sokak sanatı eseri de aynı şekilde daha neşeli hissetmenize yardımcı olabilir. Sokak sanatçısı Ememem hasarlı kaldırımları mozaiklerle onarması, benzer bir şekilde Jan Vormann’ın “Dispatchwork” projesiyle aynı işi LEGO bloklarıyla gerçekleştirmesi, Jim Bachor’ın moziklerle şehrin sokaklarına esprili dokunuşlar yapması, bir köşe başında karşınıza çıkabilecek minyatür yerleştirmeler, piksel etkisiyle güldüren farklı kimliklerdeki Mario karakterleri, Japonya’daki rengarenk rögar kapakları, yağmurla görünür çizimler ya da tozla kaplı kamyonlara yapılan eserler. Daha birçok örneğini sayabileceğimiz sokak sanatı çalışmaları o bölgeden geçen insanların gününü güzelleştiriyor.

David Zinn’in sokağı mesken tutmuş eserleri

Tebeşiri elinde sokak sokak gezip etrafa minik sürprizler konduran sokak sanatçısı David Zinn de yaratıcı karakterleriyle kaldırımlardan duvarlara, banklardan köşe başında duran bir taş parçasına kadar herhangi bir yüzeyde büyüleyici işler ortaya koyabiliyor.

David Zinn, uzun zamandır ressamlık yapan bir sanatçı. 1987 yılından bu yana sanat eserleri yaratan Zinn’in profesyonel kariyerinde posterlerden logolara, karikatürlerden kurumsal kimlik tasarımlarına kadar pek çok farklı proje yer almış. 2001 yılından bu yana Michigan’ın Ann Arbor bölgesindeki sokakları arşınlayan sanatçı yaptığı minik dokunuşlarla sokaklara tatlı eserler bırakıyor.

Buluntu sokak nesnelerinin üzerinde önce karakalemiyle çizimler yapan David Zinn bu eserleri tebeşirlerle renklendiriyor. Duvarların, zeminin, kaldırımların ya da bankların kendi yapısında olan rögar kapakları, çiviler, oyuklar, delikler kimi zaman eserlerinin bir parçası oluyor. Çizim yapmak için profesyonel ekipmanlara da ihtiyaç olmayabileceğini gösteren sanatçının geniş renk yelpazesinde onlarca tebeşiri bulunuyor.

david zinn

Eselerinin çoğu Michigan’da yer alsa da Manhattan’daki metro platformlarında, İsveç’teki köy meydanlarında hatta Tayvan’daki sokak köşelerinde bile bir David Zinn eseriyle karşılaşmak mümkün. Sluggo adını verdiği parlak yeşil canavarı ve Philomena isimli uçan tatlı domuz en çok çizdiği karakterler arasında.

David Zinn, Intagram ve Twitter hesapları üzerinden işlerini paylaşırken TikTok hesabından işlerinin yapım aşamasını ufak kesitler halinde sunuyor. Eserlerinin kendisi kadar TikTok yer alan yapım videolarını izlemenin de keyif verici olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Sanatçı, internet sitesinde ise minik eserlerinin yer aldığı kitapları, kartları ve takvimleri satışa sunuyor.

@streetartbydavidzinn

Edna believes in the existence of whale crackers and she’s willing to wait. #StreetArt #ChalkArt #anamorphic #optimism

♬ Optimism – Ed Barguiarena

@streetartbydavidzinn

Nadine and the Long Road #StreetArt #SidewalkChalk #AnamorphicArt #graffemera #mouse #adventure

♬ Road Less Travelled – Chris Beaty Music

@streetartbydavidzinn

Whatever trouble you find yourself in, you can count on Marcy to keep a lid on it. #StreetArt #SidewalkChalk #Graffemera #AugmentedPareidolia #goblins

♬ Put a Lid On It – The Shows

@streetartbydavidzinn

Thomas is studying the release and capture of small beautiful things. #StreetArt #ChalkArt #AugmentedPareidolia #Dinosaur #HappinessTest

♬ Letting It Go – Rob Hilgen

@streetartbydavidzinn

The Unexpected Bookmark #StreetArt #SidewalkChalk #CatAndMouse #BookClub #PageTurner

♬ まったり系 作業読書用カフェっぽいギターBGM – DJ Relax BGM

Görsel: Twitter