Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sokaktaki Çukurları Mozaiklerle Onarmak

Sokaktaki Çukurları Mozaiklerle Onarmak

Sokak sanatçısı Ememem hasarlı kaldırımları, binaları ve yolları mozaik motiflerle tamamlıyor.

Sokak sanatında, neşeli yaklaşımıyla içimizdeki çocuğu gülümseten pek çok sanatçı var. Sokaklardaki boşlukları LEGO yamalarla dolduran Jan Vormann’ın Dispatchwork projesi bunlardan biri. Yine Jim Bachor çukurları süslediği esprili mozaikleriyle yakın takibimizde. Sevilen mozaik sanatçısı Ememem de bu türden keyifli işler üreterek dikkatleri üzerine topluyor.

Ememem, kentin günlüğünü tutuyor

Ememem, memleketi Lyon’da “kaldırım cerrahı” olarak tanınıyor. Sanatçı, “herkesin okuyabileceği bir şiir” olarak tanımladığı renkli mozaiklerle kırık bina cephelerini ve hasarlı kaldırımları onarıyor. Geometrik motiflerle, çatlakları vurguluyor ve “şehrin hatıra defteri”ni oluşturduğunu düşünüyor Ememem.

Ememem’in bu sokak mozaiği serisinin doğuşu, 10 yıl öncesine dayanıyor. Sokaktaki hasarlı noktalar ilk o zaman dikkatini çekmiş. O zamanlar zaten seramik yapıyormuş ve bu pratiği dış mekanı canlandırmak için dönüştürmüş. 2016’dan beri de Fransa genelinde sürekli olarak çukurları ve diğer boşlukları dolduruyor.

Daha önce yaptığı deneyler, sanatçının bugünkü çalışmalarını besliyor. Diğer tekniklerle yaptığı benzer çalışmalar bu sokak mozaiklerinin ortaya çıkmasını sağlamış. Bir kez bu moziakleri deneyimlediğinde ise hayatının geri kalanında yapmaya devam edeceği bir şey bulduğunu anlamış.

Şu anda Paris’te 31 Ağustos’a kadar Saint-Maur-Créteil’deki Grand Paris Express çevresinde sanatçının en yeni çalışmalarını görmek mümkün. Çalışmaları ayrıca 2 Haziran’da Lyon’daki Spraying Board sergisine ve 8 Haziran’da Florian Daguet-Bresson‘da bir grup sergisine dahil olacak. Çalışmalarını internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Ememem Ememem Ememem

Görsel: Instagram