Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kılıktan Kılığa Giren Mario Mozaikleri

Kılıktan Kılığa Giren Mario Mozaikleri

IN THE WOUP, "MARIO WORLDZ" serisinde Mario'yu popüler kültürden başka karakterler gibi giydirerek sokakları neşeli mozaiklerle süslüyor.

Mozaik sanatı, sokak projelerine çok yakışıyor. Maud Milton’ın Londra’daki tren durakları için bölge sakinleriyle birlikte yaptığı mozaik simgeler bunun en güzel örneklerindendi. Jim Bachor’un sokaklardaki çukurları süslediği modern mozaikler ve Ememem’in hasarlı kaldırımları mozaik motiflerle onardığı projesi de unutulmazlar arasında. IN THE WOUP tarafından yürütülen MARIO WORLDZ adlı mozaik serisi de tüm şirinliğiyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Farklı kimliklere bürünen Mario

Fransız sokak sanatçısı IN THE WOUP, MARIO WORLDZ serisinde “Mario’nun daha fazla kostümü olsaydı nasıl görünürdü?” sorusunun cevabını veriyor. Böylece ikonik karakteri; Aladdin, Mickey Mouse, Pikachu, Iron Man, Pamuk Prenses, Rick, Maske, Joker, Red Kit, Gandalf, Peter Pan, Şirinler, Batman ve daha nice popüler kültür karakterinin kılığına girmiş şekilde tasvir ediyor. Mozaik tekniğini sokakta piksel etkisi yaratmak için ustalıkla kullanıyor. Her bir mozaik, sokakta rastlanılan minik bir espri gibi insanı gülümsetiyor.

N THE WOUP

IN THE WOUP, 10 yılı aşkın süredir sokak sanatçısı olarak üretim yapıyor. Çalışmalarının her zaman Geek kültürünün sonsuz zenginliğinden ilham aldığını vurguluyor. Video oyunlarıyla ve Club Dorothée (Fransız çizgi dizisi) ile büyüdüğünü; daha sonra kitaplar, filmler, mangalar ve masa oyunları aracılığıyla daha da geniş bir dünyadan beslendiğini söylüyor. Sanatçı Lyon’da yaşıyor. Burada yer verdiğimiz yeni çalışmalarını Lyon (Fransa), Villeurbanne (Fransa) ve Korčula (Hırvatistan) sokaklarında gerçekleştirmiş.

N THE WOUP

Çalışmalarında birçok malzemeden ve teknikten faydalanıyor. Bunları; piksel sanatı, mozaikler, çizimler, çıkartmalar, kağıt sanatı ve şablonlar olarak sıralıyor. Geçmişte yetenekli yazarlar ve sanatçılar tarafından üretilen eserlerden aldığı hazzı bir nebze olsun kendi izleyicilerine hissettirmeyi amaçlıyor. Zaten nostaljinin temelinde, eski günlerdeki mutluluğu yeniden hissedebilme/hissettirebilme isteği yatar. IN THE WOUP’un işlerinde de bu motivasyonu net bir şekilde görebilmek mümkün.

IN THE WOUP’un diğer çalışmalarına internet sitesi üzerinden göz atabilir, Instagram’ı üzerinden kendisini takip edebilirsiniz.

Görsel: IN THE WOUP