Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kimsenin Yaralanmadığı Bir Süt Kasası Mücadelesi

Kimsenin Yaralanmadığı Bir Süt Kasası Mücadelesi

Naomi Haverland, TikTok'un tehlikeli akımlarından süt kasası mücadelesine daha yaratıcı ve güvenli bir yorum getirdi.

TikTok’un en tehlikeli akımlarından biri olan Süt Kasası Mücadelesi/Milk Crate Challenge çok sayıda insanın yaralanması nedeniyle sonunda platform tarafından yasaklandı. Bu akım temelde süt kasalarını istifleyerek derme çatma merdivenler oluşturmak ve ardından bu merdivenin üzerinde hareket etmekten ibaret idi. Fakat eninde sonunda kasalar dağılıyor ve insanlar çok tehlikeli bir şekilde düşüyorlardı. Florida’da yaşayan sokak sanatçısı Naomi Haverland ise çok daha güvenli bir süt kasası mücadelesi yaratmayı tercih etmiş

Sanatçı Minnesota’da Maple Grove’daki bir mahallede, yoldan geçenlerin devrilmeden üzerlerinde durabilecekleri süt kasası merdiveni çizmiş. Süt kasalarını, zemin üzerine tebeşirle çizmiş ve optik yanılsamayla 3 boyutlu hissi vermiş.

“Düşüyormuşum gibi çek”

Bu perspektif oyunu ile gerçek Milk Crate Challenge arasında bazı paralellikler de mevcut. Orijinali gibi, internetten üzerinden katılım gerektiriyor. Haverland, Milk Crate Challenge’ın tebeşir yanılsaması versiyonunu yaratma fikrini arkadaşı Erik Greenawalt’ın namıdiğer The Chalking Dad’in gündeme getirdiğini belirtmiş. Fakat ellerinde uygun bir fotoğraf ya da model yokmuş.

Tebeşirden hiper gerçekçi portreler oluşturma konusunda uzman olan Haverland, süt kasası gibi farklı bir konuya geçeceği için reddit’teki 3B model topluluğu r/3Drequests’ten destek almış. Topluluğa, herhangi birinin 3 boyutlu bir süt kasaları modeli oluşturup oluşturamayacağını sormuş. Bu çağrı işe yaramış ve Naomi Haverland, u/conDonovan tarafından oluşturulan bir 3D modeli kopyalayararak Maple Grove’daki çizimi gerçekleştirmiş.

The safest milk crate challenge

Kasalar iki gün süren Chalkfest etkinliği kapsamında insanlarla buluşmuş. Katılımcılar, sosyal medyada bolca fotoğraf paylaşmış ve kimse yaralanmamış. Mevcut bir akım üzerinden ilerlediği için de sosyal medyada çok sayıda ulaşmış.

Naomi Haverland’ın diğer çalışmalarına internet web sitesi ve Instagram’ı üzerinden göz atabilirsiniz.

Görsel: Naomi Haverland