Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Got Milk? White Gold

Got Milk? White Gold

Sayısı çok olmasa da ülkemizde çeşitli üretici birliklerinin oluşturduğu tanıtım gruplarının kampanyalarıyla karşılaşıyoruz. En son Taysad'in kampanyası gelmişti gündeme yanlış hatırlamıyorsam. Ama en ünlüsü herhalde bir Ali Taran klasiği olan Aganigili fındık kampanyasıydı. Bir ara makarnacılar bu tür kampanyalar yaptı. En fiyasko olan ise herhalde margarincilerinkiydi.

Liste bu sekilde uzayıp gider ancak öyle ya da böyle Kaliforniya Süt Üreticileri Kurulu'nun oluşturduğu got milk? markasının kampanyalarına mutlaka denk gelmişsinizdir. got milk? markası süt ürünlerini sevdirmek ve tüketimini artırmak amacıyla Kaliforniyalı üreticiler tarafından oluşturulmuş. Ve birbirinden güzel, örnek kampanya ve virallere imza atmışlar. Bakınız www.gotmilk.com

En son kampanyaları ise bu yaz başında başladıkları "White Gold" kampanyası. Bir yandan "Süt çocuğu" klişesini yıkıp bir yandan da çocuk ve gençlerin rock star'lara olan ilgisinden yola çıkıp "White Gold" adıyla bir rock ikonu oluşturmuşlar. Tüm kampanya gençlerin öykündüğü ikonların arkasında "süt"ün olduğu üzerine kurulmuş. Bunun için "White Gold" adında bir sanal bir rock star virali yaratılmış. Adından tutunda şarkılara, video kliplerinden görsel imajına kadar herşeyin bir tarafına süt ve süt tüketimini özendirici detaylar kullanılmış. Grubun tam adı da muhteşem: White Gold and the Calcium Twins. Kullanılan şarkılar falan da öyle laylaylim değil. Detroit'li rock grubu Electric Six'e yaptırılmış şarkılar. Kurşun gibi şarkılar yapmışlar. "Is it me or do u love my hair" şarkısını bir dinleyin hele…

Kampanyanın yaratıcısı Goodby-Silverstein, "Ya şarkının gücüyle süt sözcüğünü etrafa yaymak isteyen "Beyaz Altın" adında bir adam olsaydı?" fikrinden yola çıkmış ve "This is Spinal Tap" ve "Zoolander" filmlerinden esinlenerek Axl Rose gibi bir karakter oluşturmuşlar.

Kampanya kendi sitesi http://www.whitegoldiswhitegold.com/ yanında myspace, facebook gibi hemen tüm internet mecrasını etkili bir şekilde kullanmış.

Sosyal sorumluluk ve ticari zekanın buluştuğu örnek bir kampanya.

Bu arada yeri gelmişken gotmilk.com'un muhteşem yeni arayüzünü de atlamamak gerek…