Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Impossible Foods’dan Sütü Aratmayan Bitkisel Süt

Impossible Foods’dan Sütü Aratmayan Bitkisel Süt

Etsiz et geliştirme konusundaki başarılarıyla adını duyuran Impossible Foods, tam anlamıyla sütü taklit eden bir bitkisel süt geliştirerek ana akım tüketiciye hitap edecek.

Impossible Foods, hayvansal gıdaları dünyadan silmek için var gücüyle çalışan ve bu konuda devrim niteliğinde adımlar atan bir şirket. Bunu yaparken de hayvansal ürünlerin tadına eşdeğer bir deneyim yaratmaya odaklanıyor. Geliştirdiği bitkisel et ürünlerinin yanı sıra etsiz Whopper, Impossible Hamburger gibi özel ürünlerle de tüm dünyanın dikkatini çekmeyi başardı. Şirket son olarak tadı, dokusu ve işlevselliğiyle tamamen hayvansal sütü taklit eden bitkisel süt (Impossible Milk) geliştirdiğini açıkladı.

Piyasadaki diğer bitkisel sütler, ana akım kitleyi tatmin etmiyor

Bitki bazlı süt elbette yeni bir şey değil. Özellikle badem, soya ve yulaf sütü sıkça tercih edilen hayvansal süt alternatifleri arasında. Peki bu alternatifler mevcutken Impossible Foods neden yeni bir süt formülü geliştirdi? Impossible Foods CEO’su Patrick O. Brown, piyasadaki bu alternatiflerinin yetersiz olduğunu belirtiyor. Ana akım tüketiciyi ikna edecek olan şeyin süt yerine geçecek bir şey değil, işlevsel olarak da tıpkı süt gibi davranacak bir ürün olduğuna inanıyor. Örneğin sıcak kahveye karıştırıldığında ayrılmayan bir süt olmalı bu. Impossible Milk’in bu anlamda gerçek sütü aratmayacak bir ürün olduğu vurgulanıyor. Bu sayede yalnızca veganların değil herkesin bitkisel sütü tercih etmesini hedefliyorlar.

Impossible Foods’dan bilim insanlarına: “Aptal işini bırak ve gel bize katıl”

ABD’de süt endüstrisi, bitkisel sütler sayesinde küçülmeye başladıysa da bu Brown için yeterli değil. Hiç et veya süt pazarı kalmayıncaya kadar durup dinlenmeden çalışacaklarını ifade ediyor. Amacı, 2035 yılına kadar tüm hayvansal kaynaklı gıdaların yerine “tamamen” bitki bazlı alternatifleri koymak. Impossible Foods, sütsüz süt ve etsiz et ürünlerini geliştirmek için de önümüzdeki yıl 100’den fazla bilim insanını işe almayı planlıyor. Böylece araştırma ve geliştirme ekibini ikiye katlayacak; yeni ürün geliştirme sürecini de hızlandıracaklar.

https://www.instagram.com/p/CGkdv0vgS0w/

Brown hayvancılığın gezegene en büyük zarar veren endüstrilerden olduğunu hatırlatıyor – biz de bu araştırmayı haber yapmıştık. Dolayısıyla Impossible Foods, ana akım kitlenin alışkın olduğu tatları verebilecek bitki bazlı ürünler sağlayarak dünyayı küresel ısınmadan da kurtarma misyonunu üstlenmiş durumda.

Şu anda bir bitkisel süt prototipi hazırlamış olsa da şirket, bunun ne zaman piyasaya sürüleceğiyle ilgili net bir tarih vermemiş. Çünkü geliştirme süreci devam ediyor. Brown geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısında mühendislere ve bilim insanlarına seslenerek onları şirketin Impossible Investigator Project ekibine katılmaya davet etti: “Hangi işte çalışırsan çalış, bizim projemizde elde edebileceğin etkiye kıyasla kovada bir damladan farksız olacaktır. Aptal işini bırak ve gel bize katıl.”

Görsel: CNN


Bigumigu Yazarı
| GENEL