Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bitkisel Süt Makinesi: Numilk Home

Bitkisel Süt Makinesi: Numilk Home

Ari Tolwin ve Joseph Savino, evde kolayca bitkisel süt yapmak için "Numilk Home" adlı kahve makinesi benzeri makineyi tasarladı.

Veganlık ve çevrecilik kol kola ilerleyen hatta birbirini destekleyen duyarlılıklar. Son dönemde #SaveRalph hareketinde de gözlemledimiz üzere, geniş kitlelerde vegan ürünlere doğru bir kayma söz konusu. Bu arada hayvanlar üzerinde deney yapmayan vegan markaların güncel listesine buradan ulaşabilirsiniz. Et ve süt tüketiminin gezegene ne denli zarar verdiği de araştırmalarla ortaya konuldu. Dolayısıyla çevre duyarlılığı yüksek olan kitlelerin veganlaşma süreci de hız kazandı. Aslında bu çevre ikilemini vegan ürünleri tüketirken de yaşıyoruz. Özellikle ürünlerin ambalajı nedeniyle ortaya çıkan atıklar, çevreci bir vegan için kaygı verici olabiliyor. Numilk Home isimli cihaz, evde bitkisel süt yapmayı kolaylaştırırken bu kaygıları azaltmayı hedefliyor.

Numilk Home, evde sağlıklı ve çevre dostu bitkisel süt üretmeyi kolaylaştırıyor

Hayvansal süt yerine badem ve yulaf sütü gibi bitkisel sütler en çok tercih edilen vegan ürünler arasında. Bunları zamanınız varsa evde blender vb araçlar kullanarak kendiniz yapabilirsiniz veya zaman fakiriyseniz piyasadaki hazır versiyonlarından satın alabilirsiniz. Ancak satın almak da bütçenizi yorabilir. Çünkü vegan süt ürünlerinin çoğu hayvansal süt ürünlerine kıyasla daha pahalı. Yukarıda bahsettiğim ambalaj ve gıda atık endişeleri de ayrı bir sorun. Şimdi üçüncü bir çözüm olarak Numilk Home karşımıza çıkıyor. Öyle görünüyor ki bu cihaz ve gelecekte ortaya çıkacak onun benzerleri, vegan tüketicinin yaşamına ayrı bir kolaylık katacak. Kickstarter’daki başarısı da ne denli ihtiyaç duyulan bir çözüm olduğunu gösteriyor zaten.

Araştırmalara göre hayvansal süt ve süt ürünleri; kalp hastalığı, tip 2 diyabet ve Alzheimer hastalığının ortaya çıkmasında önemli rol oynuyor. Meme, yumurtalık ve prostat kanseri riskini de artırıyor. Bu nedenle bitkisel süt konusundaki gelişmeler yalnızca veganları da değil, sağlığını önemseyen herkesi ilgilendiriyor aslında. Numilk Home da bitkisel süt konusundaki önemli gelişmelerden biri olarak dikkat çekiyor.

Hayvansal süt ürünleri kalp hastalıkları, diyabet, kanser ve Alzheimer’ın ortaya çıkmasında önemli rol oynadığından bitkisel süt herkese lazım.

Numilk Home’un kurucuları Ari Tolwin ve Joseph Savino, kendi bitkisel süt tüketimi deneyimlerinden yola çıkarak geliştirmiş bu ürünü. Kahve makinesini andıran cihazla saniyeler içinde lezzetli bitki bazlı sütler, latteler ve temiz protein karışımları hazırlamak mümkün. Bitki bazlı sütlerin çoğunun sakız, dolgu maddesi ve / veya koruyucu içermesinden kaynaklanan endişelere son veriyor. Bu hazır ürünlerdeki lezzetsizlik sorununu da ortadan kaldırdığı iddiasında. Üstelik uzaklardan raflara ulaşan vegan sütlerin nakliye sırasında neden olduğu karbon salımını da tüketim zincirinden çıkarmış oluyor. Numilk Home ekibi, Numilk kullananların bir daha hazır süt almayacağına inanıyor.

Numilk Home

Numilk Home nasıl çalışıyor?

Cihazın şişesini dolduruyorsunuz, ardından Numilk’in poşetini makineye yerleştiriyorsunuz ve makinenin kolunu indirip strat düğmesine basarak işlemi başlatıyorsunuz. Bir dakikadan kısa bir sürede sütünüz hazır oluyor. Hazırlanan sütü; mısır gevreğine dökebilir, kahvenize eklebilir veya sek olarak tüketebilirsiniz. Yukarıda da bahsettiğim gibi Numilk Home piyasadaki diğer ürünlere göre çok daha lezzetli sütler yaptığı iddiasında.

Numilk Home

Numilk Home dayanıklı, şık ve mutfak dostu bir makine. Bulaşık makinesinde yıkanabilen şişelere sahip. Bu şişeler aile boyu evdeki herkesin en sevdiği süte kolayca erişebilmesini sağlıyor. Marketten alıp buzdolabına koyduğunuz şişe sütler gibi elinizin altında duruyor.

Numilk poşetleri, koruyucu ya da katkı maddesi içermiyor. Organik, saf gıda bileşenleri içeriyor. Örneğin badem poşetinde, yalnızca öğütülmüş organik badem ve pembe Himalaya tuzu var. Latte ve protein karışımlarında organik kakao, organik hurmalar, yerel ve organik akçaağaç şurubu ve en saf organik baharatlar, otlar içeriyor. En azından şirketin iddiası bu yönde. Makineye takılan bu gıda poşetlerinin; zor geri dönüştürülen karton süt kutularının aksine kolayca geri dönüşüme girebilen daha çevre dostu bir ambalajlar olduğu vurgulanmış. Kafeler ve restoranlar için Numilk’in Pro versiyonu da tasarlanmış.

Ne dersiniz, Numilk Home kullanışlı bir ürün olabilir mi? Yoksa o olmadan evde süt yapmak veya hazır süt satın almak daha mı iyi bir seçenek?

Numilk Home

Görsel: Kickstarter