Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Etçil Bitkiler Bitkisel Etleri Tadıyor

Etçil Bitkiler Bitkisel Etleri Tadıyor

Kanadalı fast food zinciri A&W, Beyond Bait Experiment kampanyasında bitkisel et içeren ürünlerini etçil bitkilere tattırıyor.

Veganlık ve çevre duyarlılığı kol kola ilerleyen hatta birbirini destekleyen alanlar. #SaveRalph hareketinde gördük ki geniş kitlelerde vegan ürünlere doğru bir kayma söz konusu. Et ve süt tüketiminin gezegene ne denli zarar verdiği de araştırmalarla ortaya konuldu. Dolayısıyla çevre duyarlılığı yüksek olan kitlelerin veganlaşma süreci de hız kazandı. Hız kazanan bir başka konu da etsiz et, başka bir deyişle bitkisel et çalışmaları. Bu konudaki gelişmeleri yakından takip eden Burger King bile menülerine etsiz burgerler ekledi. Kanadalı fast food zinciri A&W de bu kervana katılanlardan.

Minyatür nugget’ları tadan bitkiler

A&W bitkisel etten yapılan Beyond Meat Nuggets’ın tanıtımıyla şu sıralar adından söz ettiriyor. Kanada’da menülerine etsiz et ekleyen ilk fast food markası olarak da zihinlere kazındı. A&W Canada, yeni nugget’ların gerçek et kadar tatmin edici olduğunu kanıtlamak için Beyond Bait Experiment kampanyasını başlattı. Kampanya filmlerinde, sinekkapan olarak da bilinen etçil bitkileri mini minnacık vegan nugget’ları yerken görüyoruz.

Beyond Bait Experiment

Evde denemeyin

Bu arada bir parantez açayım, aslında bu bitkilere ne verirseniz verin bir refleks olarak kapanıyorlar. İnternetteki videolarda görebilirsiniz; bir parça salatalık bile koysanız refleksleri harekete geçiyor ve onu içine alıyor. Ancak elbette ona bitki yedirmek zavallı sinekkapanın doğasına ters. O sadece bir sinek yakaladığını zannederek kapanıyor. Dolayısıyla siz bunu başka etçil bitkiler üzerinde denemeyin. A&W belki etsiz eti insanlara kabul ettirmek için böyle yaratıcı ve amacı iyi olan bir kampanya düzenlemiş olabilir, ama biz yine de sinekkapanları kendi diyetlerinin dışında şeylerle beslemekten kaçınalım. Bu onlara zarar verebilir, onlarınki de can.