Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tohum Kabuklarıyla Sanat

Tohum Kabuklarıyla Sanat

Hello Chelsart, tohum kabuklarına renkli desenler çizerek doğanın güzelliğini vurguluyor.

Doğal malzemeler, yaratıcı işlere ayrı bir tat katıyor. Hillary Waters Fayle’in yaprak nakışlarında, Natalie Ciccoricco’nun ağaç parçaları ve dallarla yaptığı soyut kompozisyonlarda bunun örneklerini görmek mümkün. Bunlar içinde ne unutulmaz olanlarından biri de Nihayet Cihan’ın tohum, ağaç kabuğu, dal, kurumuş çiçek gibi malzemelerle yaptığı Jungle Dudes adlı şirin mi şirin karakterlerdi. Chelsea Baker, namıdiğer Hello Chelsart da bu akıma kendi yorumuyla katılıyor. Sanatçı, tohum taşıyan kabukları renklendirerek doğanın güzelliğini vurguluyor.

Doğayla birlikte yaratmak

Hello Chelsart, Avustralya’nın çeşitli noktalarından topladığı tohum kabuklarını akrilik boya ile renklendiriyor. Projenin amacı, çoğu insan tarafından fark edilmeyen gizli güzellikleri görünür yapmak. Her bir tohumluk benzersiz bir şekle ve dokuya sahip olduğundan, her parça da özgün bir tasarıma sahip oluyor. Sanatçı her bir kabuğu farklı renklerle ve desenlerle kaplıyor.

Sanatçı kendi eylemlerini kendi deyimiyle “doğayla birlikte yaratmak” olarak nitelendiriyor. Onun ‘tuvali’ doğanın yan ürünü. Bu tuvallerin bir zamanlar içindeki tohumları koruyan varlıklar olduğunu hep aklında tutuyor. Eserini başarılı bulmadığı takdirde bile bu malzemeyi çöp olarak görmüyor. Mutlaka organik atık olarak bahçede değerlendiriyor.

Görsel: Instagram