Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Otostopçu Tohumlar

Otostopçu Tohumlar

Dillon Marsh, Hitchhikers adlı makro fotoğraf serisinde "otostopçu" olarak nitelendirilen dikenli Güney Afrika tohumlarını konu alıyor.

Doğal malzemelerde portreler ve figüratif formlar yakalama eğiliminiz var mıdır? Nihayet Cihan doğa yürüyüşlerinde topladığı tohum, ağaç kabuğu, dal ve kurumuş çiçek gibi malzemelerle şirin mi şirin figürler yaparak bu eğilimin nasıl yaratıcı bir noktaya varabileceğini göstermişti hepimize. Fotoğrafçı Dillon Marsh ise Hitchhikers (otostopçular) olarak nitelendirilen dikenli Güney Afrika tohumlarına yakından bakmamızı sağlıyor. Böylece, doğada bilim-kurgu yaratıklarını aratmayacak denli ilginç formların ve yüzlerin gizlendiğine bir kez daha tanıklık etmiş oluyoruz.

Makro çekimlerle dikenli Güney Afrika tohumları: Hitchhikers

Dillon Marsh’ın Hitchhikers serisine konu olan tohum çeşitleri, mümkün olduğu kadar geniş alana yayılabilmak için keskin dikenler ve dikenli tohum kabuklarıyla kaplı olanlar. Bu keskin dikenler sayesinde tohumlar hayvanların kürklerine, toynaklarına takılarak etrafa dağılıyor. Hatta doğal ortamlarda ayağınıza batan ya da giysilerinize takılan bu türden tohumlara siz de rastlamışsınızdır. Bu sayede başka kıtalara bile yayılabilen bu bitkilere bu nedenle otostopçu deniliyor. Hitchhikers serisi de bu tohumların inanılmaz detaylarını ortaya koyuyor.

Dillon Marsh Güney Afrika’daki evinin yakınlarında yaptığı fotoğraf gezileri sırasında ayakkabılarına veya kıyafetlerine tutunan bu tohumlara zamanla alışmış. Merak edip tohumlara daha yakından baktığında ise harika detaylarla karşılaşmış ve onları fotoğraflamaya bu şekilde başlamış. Marsh tohumları fotoğraflamak için küçük bir fotoğraf stüdyosu kurmuş. Tohumları dikkatli bir şekilde aydınlattıktan sonra, yakınlaştırmaya izin veren ama dar alan derinliği bırakan bir makro lens kullanarak fotoğrafları çekiyor. Alan derinliği sorununun üstesinden gelmek için, her tohumun birkaç fotoğrafını çekmiş ve aşama aşama tüm alan derinliğine odaklanmış. Daha sonra bu fotoğrafları Photoshop’ta bir araya getirerek görüntülere son halini vermiş.

Dillon Marsh’ı internet sitesi, Behance profili ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Behance
Manşet görseli düzenlenmiştir.