Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
BMW 7 Serisinde Güney Afrika Esintisi

BMW 7 Serisinde Güney Afrika Esintisi

Güney Afrikalı sanatçı Esther Mahlangu'nun maasai sanatıyla 7 serisi için özel olarak yaptığı araç içi tasarımla ​BMW sanat arabaları koleksiyonuna yeni bir parça daha ekleniyor.

Güney Afrika’ya özgü maasai sanatının canlı renkleri ve keskin şekilleri BMW’nin yeni sanat arabasında iç mekanı şenlendirecek. Bu konsept BMW sanat arabalarında ikinci kez kullanılıyor. Güney Afrikalı sanatçı Esther Mahlangu, 25 sene önce BMW 525i modeli üzerinde maasai sanatının görsel ögelerini taşıyan ilk tasarımını gerçekleştirmişti. Çeyrek asır sonra bu kez sanatçının çizimleri 7 serisi için kullanılacak.

Bu üretimin gerçekleştirilebilmesi için Mahlangu’nun figürlerini ortaya çıkaracak beyaz renkli özel bir ahşap panel seçildi. Kaplama öncesinde gerçek ahşap panele özenle boyanan figürler aracın göğüs ve kapı panellerine yerleştirildi.

81 yaşındaki sanatçı bu geleneksel tekniğin kendisine anne ve anneannesi tarafından aktarıldığını belirtiyor. Kalbinden gelen şekilleri, araç panelleri BMW tarafından kendisine ilk gönderildiği anda canlandığını ve heyecanla boyamaya başladığını ifade ediyor.

Düğün, kutlama gibi özel anların geometrik şekiller ve canlı renklerle ifade edildiği Maasai sanatıyla 10 yaşından beri iç içe olan Esther Mahlangu, geleneksel imgeleri gündelik nesnelere taşıyarak onları daha sık kullanılır hale getiriyor.

Araç ilk defa Londra’da 5 Ekim – 8 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek Frieze Sanat Fuarı‘nda sergilenecek. Fuar sırasında kayıt yaptırarak ya da çevrim içi olarak katılım sağlanacak bir açık artırmayla araç sahibini bulacak.



https://www.instagram.com/p/BKX3N-0DoQd/
Mahlangu’nun 1991 yılında tasarımını gerçekleştirdiği 525i:


Görsel: BMW Blog