Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
UNESCO’nun Koruduğu Geleneksel Ahşap Oyma Tekniğiyle Modern Tasarımlar

UNESCO’nun Koruduğu Geleneksel Ahşap Oyma Tekniğiyle Modern Tasarımlar

​UNESCO tarafından koruma altına alınan geleneksel ahşap oymacılık tekniği mobilya ve ürün tasarımında kullanıldı.

UNESCO‘nun koruma altına aldığı geleneksel oymacılık tekniği, Londralı tasarımcı Ilse Crowford ve Bosnalı mobilya markası Zanat işbirliğiyle yeni bir mobilya koleksiyonuna dönüştürüldü.

The Touch” ismi verilen ürün serisi, farklı renk ve boylarda banklar ve tepsilerden oluşuyor. Geleneksel yöntemlere bağlı kalınarak elle oyulan ahşap paneller endüstriyel tasarımın geçmişten gelen bilgi birikimiyle zenginleştirilmesini hedefliyor.

Bosnalı zanaatkarla çalışılan projede her bir bankın imalatı yaklaşık 2 günde tamamlanmış. 150 yıllık bir geçmişe sahip olan oyma tekniğinin kullanıldığı ürünlerin imalatında deseni elde ederken herhangi bir çizime bağlı kalınmadığı için, her ürün kendine özgü eşsiz bir dokuya sahip oluyor.

Zanaat ve tasarımın ortak bir paydada buluştuğu ürünlerde masif ahşap kullanılmış. Bazı bank modellerindeyse tercihe bağlı olarak özel imalat bronz ayaklarla zenginleştirilmiş.

Kültürel mirasın korunması ve Bosna-Hersek ekonomisinin güçlenmesine destek olma hedefiyle yola çıkılan “The Touch” koleksiyonu, dijital çağda kaybetmeye başladığımız dokunsal duyumuzu kullanıcılara tekrar hatırlatıyor.

Beautiful Touch Trays designed by Studioilse #studioilse

A post shared by Zanat (@zanatcraft) on


A quick look at our stand at Maison&Objet #studioilse #maisonobjet2016

A post shared by Zanat (@zanatcraft) on


Görsel: Zanat ve Studyoilse