Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Boşanmış Baba, Oğlu için IKEA’yla Bir Sürpriz Hazırlıyor

Boşanmış Baba, Oğlu için IKEA’yla Bir Sürpriz Hazırlıyor

IKEA’nın ideal aile kavramından uzaklaştığı reklam filmi hafta sonu ziyareti için babasını ziyarete gelen çocuğun karşılaştığı sürprizi konu alıyor.

IKEA’nın Akestam.Holst imzası taşıyan kampanya filmi “Every Other Week” (İki Haftada Bir) bu kez anne, baba ve çocuktan oluşan mutlu çekirdek ailenin dışına çıkarak boşanmış bir anne baba ve çocuklarını konu ediniyor.

Reklam filmi, küçük bir erkek çocuğunun hafta sonları annesinin evinden babasının evine taşınırken yaşadığı acı tatlı hikayeyi anlatıyor. Kapı çalıyor, anne kapıdaki babaya anlamlı bir bakış attıktan sonra oğluna sesleniyor. Çantasını hazırlayıp odasının bir köşesine yerleştiren çocuk, IKEA mobilyalarla dekore edilen odaya son bir kez bakıp masanın üzerindeki renkli boya kalemlerini toplayıp babasının evine doğru yola koyuluyor.

Çocuk, annesiyle kaldığı kırsal yerleşim yerinden ayrılıp şehir hayatının bir parçası olan apartman dairesine adapte olmaya çalışıyor. IKEA’nın parmak bastığı nokta ise çocuklar için sabit bir düzenin ve değişmez şeylerin hayatlarında önemli bir yer taşıdığı… Eve çıktıklarında nasıl bir odayla karşılaşacağını bilmeyen çocuk, kalacağı odanın kapısını açtığında babasının sürpriziyle karşılaşıyor.

Odayı uygun fiyatlı IKEA ürünleriyle, perdesinden yatağına, çalışma masasından halısına kadar annesiyle yaşadığı evdeki odasıyla aynı şekilde döşenmiş bulunca çok mutlu oluyor. Bu durum çocuğun aynı konforu hissetmesini, kaldığı yerden devam edebilmesini sağlıyor. 60 saniyelik reklam filmi, “Where Life Happens” (Hayat Nerede Yaşanıyorsa) mesajıyla son buluyor.

Künye:

Marka: IKEA
Başlık: “Every Other Week”
Ajans: Akestam.Holst
Sanat Yönetmenleri: Jesper Holst, Michal Sitkiewicz
Metin Yazarları: Mark Ardelius, Rickard Beskow
Yaratıcı Yönetmen: Magnus Jacobsson
Grafik Tasarımcı: Sara Bellafesta
Hesap Yöneticileri: Kjell Mansson, Agneta Oppenheim
Planlama: Jerker Winther
Ajans Prodüktörü: Leila Widgren
Prodüksiyon Şirketi: Bacon
Yönetmen: Martin Werner
Yetkili Prodüktör: Ylva Axell
Prodüktör: Joel Rostmark
Görüntü Yönetmeni: Mattias Rudh
Set Tasarım: Catharina Nyqvist Ehrnroot
Kostüm Tasarım: Johanna Borggren
Post Prodüksiyon: BaconX
Proje Yöneticisi: Maria Granath

Görsel: Vimeo