Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Çocuğun Hayal Gücünden Babasının İş Yaşamı

Bir Çocuğun Hayal Gücünden Babasının İş Yaşamı

BMW X3 için hazırlanan kısa filmde, bir çocuğun babasının iş hayatındaki baskıları hayal gücüyle yorumlayışını görüyoruz.

Volkswagen Passat’ın Star Wars temalı sevimli baba-çocuk filmini hatırlamayan yoktur. Çıktığı zaman paylaşım rekorları kıran bu tatlı hikaye artık efsane reklamlar kategorisinde sayılabilir. Şimdi yine bir otomobil reklamı ve yine bir baba-çocuk hikayesi var karşımızda. BMW X3 için hazırlanan bu 14 dakikalık kısa film, güvenilirliği odağına koyuyor.

Pek Çok Kötü Karakter

Wieden+Kennedy Shanghai tarafından yaratılan Wonder Dad isimli filmde, babasının hayatındaki baskı ve zorlukları tam olarak anlayamayan bir çocuk var. Çocuk babasının kendisine tuhaf gelen davranışlarını hayal gücüyle yorumluyor ve ortaya süper kahraman dönüşen bir baba çıkıyor. Çocuğun zihninde babanın tüm vaktini çalan patron kötü kraliçeye dönüşüyor örneğin. Toplantıya takıldığı için çocuğunu almaya gecikince iş arkadaşları onu alıkoyan bir çete oluyor.

Kötü kraliçeler, amansız Kung Fu çeteleri ve başka kötü karakterlerle çarpışan baba, film boyunca bir BMW X3 kullanıyor. Otomobil “güvenilir insanlar için güvenilir bir araç” olarak konumlanırken, hayatımızda bize güven ve huzur veren insanların olmasının ne kadar önemli olduğunu da hatırlıyoruz.

bmw x3_wieden + kennedy shangai_wonder dad_çin_bigumigu_ bmw x3_wieden + kennedy shangai_wonder dad_çin_bigumigu_ bmw x3_wieden + kennedy shangai_wonder dad_çin_bigumigu_ bmw x3_wieden + kennedy shangai_wonder dad_çin_bigumigu_

Çocuk hayal gücünü kullanarak gerçek üstü bir hikaye yaratan film aslında evrensel iç görülere dayanıyor. Çok küçük bir çocuğunun iş hayatının gereklerini anlayamaması ve bunun ebeveynler üzerinde yarattığı baskılar pek çoğumuzun bildiği tanıdığı şeyler. Genç ebeveynlere seslenen bir otomobil için gayet yerinde bir hikaye.

Babalar Günü vesilesiyle otomobilin lansmanında gösterimi yapılan filmin  kısa versiyonu TV’lerde, uzun versiyonu da Çin’deki tüm sosyal medya platformlarında yer aldı. Türk yaratıcı yönetmen Okan Usta tarafından yazılan film; uzunca süresine rağmen seyir zevki yüksek, duygusal ve sevimli bir hikaye. Filmdeki ufaklıksa tatlı ötesi, onu da belirtmeden geçemeyeceğim.

Künye:

Reklamveren: BMW
Reklam Ajansı: Wieden + Kennedy Shanghai
Yaratıcı Yönetmen: Okan Usta
Yazar: Okan Usta, Hesky Lu
Yönetmen: Martin Werner

Görsel: YouTube