Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Babalar Koli Bandıyla Kahraman Olmaya Geliyor

Babalar Koli Bandıyla Kahraman Olmaya Geliyor

Bandolier Media, babaların klişeleşen hareketlerini tiye alan marka Classic Dad'in, Duck Tape ile yapmış olduğu işbirliğine istinaden, kırılan her şeyi bir bant aracılığıyla tamir edebilen bir baba üzerine kurgulanmış mizah yüklü bir kampanya hazırladı.

Bir çocuk için babası süper kahramandan farksızdır. O, mangalın hasını yapandır. Evdeki bozulmuş her şeyi tamir edebilir. Tamir edemezse de soruna bir çözüm bulabilir. BMW X3 için hazırlanan Wonder Dad adlı kısa filmde de gördüğümüz üzre bir çocuk için babasının iş hayatındaki stresi bile babanın kahramanlığının önüne geçemez. Çocuklar büyüdükçe ise, babaların gözlerindeki yeri kahramanlıktan sıradan insanlığa doğru evrilir. Bu noktada kimi baba, bu imajı bırakmak istemez ve artık çocuklarının pembe gözlüklerini çıkarttığını fark etmez. İşte tam bu noktada klasik baba hareketleri gözümüze çarpmaya başlar. Eskiden kahramanlık olarak gördüğümüz şeyler, artık babalarımızın hatta yalnızca bizimkilerin değil; tüm babaların klasik hareketleri haline gelmeye başlar ve küçük şakalara neden olur. Classic Dad markası da tam da bu baba klişelerinin üzerine kurgulanan eğlenceli bir marka.

Classic Dad’den Klasik Baba Hareketleri

Classic Dad markası, babaların klişeleşen hareketlerinden ve sözlerinden yola çıkarak oluşturulmuş bir marka. İnternet sitesi üzerinden, bu nükteli sözlerin basılı olduğu ürünler satışa sunan marka, aynı zamanda çeşitli markalarla da iş birlikleri yapıyor. Bandolier Media reklam ajansının yarattığı son reklam filmi de, Classic Dad’in Duck markası ile yapmış olduğu iş birliğinin bir ürünü. Bu filmde, Duck markasının bantları haricinde ekipmanı olmayan bir babanın, kırılan ya da bozulan şeyleri bu bant ile tamir ettiği; böylelikle de mahallenin kahramanı olmayı başardığını görüyoruz. Duck Tape Man, kırılan bir ağaç dalını bile bu bantlarla tamir etmeyi başarıyor. Duck Tape’in her şeyi tamir edebilmesi fikrini mizah yüklü bir şekilde aktaran Bandolier Media bu kampanya için Dad Hacks memeleri yarattı. Bu memeler Classic Dad ve Duck Tape‘in sosyal medya hesaplarında 10.000’den fazla etkileşime sebep oldu. Kampanya için hazırlanan video ise 1 milyondan fazla görüntüleme ve 3.000’den fazla paylaşım aldı.

  

Künye:

Reklamveren: Classic Dad, Duck Tape
Reklam Ajansı: Bandolier Media
Yaratıcı Yönetmen: Louis Montemayor, George Ellis
Classic Dad Eş Kurucu: Daniel Stone
Yönetmen: George Ellis
Prodüksiyon: 360 Studios
Ses: Haux Audio
Renk: Finland Finish

Görsel: Vimeo, Twitter, Instagram