Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünyayı İstila Eden Sebzelerden Kurtulmanın Tek Yolu Onları Yemek

Dünyayı İstila Eden Sebzelerden Kurtulmanın Tek Yolu Onları Yemek

Çocuklara sebzeleri sevdirmek için Veg Power tarafından yaratılan Eat Them to Defeat Them, sebzeleri dünyayı ele geçirmek isteyen canavarlara dönüştürüyor.

Çocukların sağlıklı beslenmesi, fiziksel ve zihinsel olarak gelişimlerinde kritik bir role sahip. Bebeklik döneminden itibaren tüm çocukların, belirli oranda sebze ve meyve tüketmeleri gerekiyor. Ancak bu noktada karşımıza, çocukların sebze ve meyvelerin onların sevdiği gıdalar arasında yer almaması sorunu çıkıyor. Sebze ve meyveden uzak duran çocuklar, hazır gıdalara daha fazla ilgi duymaya başlayınca da kilo problemleri beraberinde geliyor. Veg Power, çocukların sebze ve meyvelere olan bakış açısını olumlu yönde değiştirmeyi hedefliyor.

Sir John Hegarty ve ünlü şef Hugh Fearnley-Whittingstall tarafından başlatılan reklam yarışması Veg Power, televizyonda gösterilen sebze ve meyve reklamlarının oranını arttırmayı ve İngiltere’deki çocukları sağlıklı beslenmeye yönlendirmeyi amaçlıyor.

Ayrıca ITV ve Veg Power iş birliğiyle çocukları daha fazla sebze yemeye ikna etmek için bir reklam filmi yaratıldı. Proje kapsamında ortaya çıkan 1 dakikalık video, bilim kurgu filmlerini andırıyor.

Bu savaşın kazananı kim olacak?

Eat Them to Defeat Them başlığıyla yayınlanan reklam filmi, adam&eveDDB imzası taşıyor. Reklam filminde çocuklar, yer altından dünyayı ele geçirmek için ortaya çıkan sebzelerle savaşamayan ebeveynlerine yardım eden kahramanlar gibi davranıyor. Hatta bir yetişkin, agresif brüksel lahanası çetesi tarafından arabada saldırıya uğruyor. Sebzelerin istilasından kurtulmanın ise tek bir yolu var. Çocuklar, dünyayı istila eden sebzeleri yerse hem ebeveynlerini hem de dünyayı kurtarmış olacaklar.

Çocukların bütün gün reklamlara maruz kaldığı ancak televizyondaki yiyecek ve içecek reklamlarının sadece yüzde 1,2’sinin sebze için yayınlandığı belirtiliyor. Televizyondaki sebze ve meyve reklamlarının arttırılması için yaratılan reklam filmi Eat Them to Defeat Them, markalardan gönüllü olarak alınan desteklerle finanse edilmiş. Kampanyaya destek olanlar arasında; Aldi, Asda, Birds Eye, Co-op, Iceland, Lidl, Marks and Spencer, Morrisons, Ocado, Sainsburys, Tesco ve Waitrose gibi markalar bulunuyor.

Sir John Hegarty, proje hakkında yaptığı açıklamada; “Eat Them to Defeat Them, çalıştığım en heyecan verici projelerden biri. Sadece mükemmel ve canlı bir yaratıcı çalışma değil, aynı zamanda yaşamı değiştirme ve kurtarma potansiyeline de sahip. Çocukları, sebzeyi sevmeye teşvik etmek için reklamı aracı olarak kullanmak, ülkenin sağlığını dönüştürmek için inanılmaz önemli bir adım. Umarım bu cesur kampanyanın gerçek bir etkisi olur ve dünyadaki diğer insanlara, bugünün dünyasında karşılaştığımız en büyük zorluklardan birini çözmek için yaratıcı fikirler kullanma konusunda ilham verir.” ifadelerini kullanıyor.

Künye:

Müşteri: ITV & Veg Power
Marka: Veg Power
Reklam Ajansı: adam&eveDDB
Proje: Eat Them to Defeat Them
Müşteri: Dan Parker, Pazarlama Yöneticisi, Veg Power; Jo Ralling, Kampanya Direktörü, Veg Power
Rufus Radcliffe, Pazarlama Yöneticisi, ITV; Clare Phillips, Sosyal Medya Direktörü, ITV; Lucy Pack, Pazarlama Müdürü, ITV
Metin Yazarı: Mark Lewis ve Matt Fitch
Sanat Yönetmeni: Matt Fitch & Mark Lewis
Yapımcı: Sally Pritchett
Müşteri İlişkileri: Mitch Lovich, Clive Olamiju
Pazarlama ve Halkla İlişkiler Müdürü: Jessica Dunley
Tasarımcı/Tipograf: Danny Edwards
Medya Ajansı: Goodstuff
Yapım Şirketi: Pulse Films
Yapımcı: Ellie Fry
Yönetmen: Ninian Doff
Tasarım: Tim Gibson
Görüntü Yönetmeni: Patrick Mellor Editör
Şirket: Work Post
Editör: Mark Edinoff
Post-prodüksiyon: nineteentwenty
Yapımcı: David Keegan
Ses: Adam Smyth, String & Tins
Film Müziği: Veg Power Trailer String & Tins
Besteciler: Lukas Ledzki ve Michal Smorawinski

Görsel: YouTube