Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocukların Daha Fazla Sebze Yemesini Sağlayan Tabak

Çocukların Daha Fazla Sebze Yemesini Sağlayan Tabak

DDB Unlimited tarafından HAK için yaratılan The Helping Plate tabağının tasarımı çocukların öğünlerinde daha sağlıklı beslenmesinin önünü açıyor.

Çocuğuna zahmetsizce sebze yedirmek birçok ebeveyn için hayal. Aileler çocuklarını yeterince sebze yemeye ikna etmesi için oldukça uğraşması gerekiyor. Çocukların sebzeyi sevmemesin, yemekte tercih etmemesin nedenleri bir tarafa anneler ve babalar farklı oyunlarla da olsa çocuklarını sağlıklı beslemeye çalışıyor. Kuzey Avrupa’da sebze ve meyve tedarik eden en büyük markalarından biri olan HAK bu konuda ebeveynlere yardımcı olacak bir tasarım ile geliyor.

Çocukların daha fazla sebze yemesini sağlayan tabak tasarımı

DDB Unlimited imzalı The Helping Plate kampanyasında özel olarak geliştirilen tabak, bilimsel veriler eşliğinde çocukların öğünlerinde daha fazla sebze tüketmesinin önü açıyor. Hollanda Wageningen Üniversitesi’ndeki araştırmacıların bilimsel görüşüne dayanılarak geliştirilen tabak klasik bir yemek tabağından farklı olarak algıya ve sunum şekline odaklanıyor. Üniversite araştırmacılarından Dr. Betina Piqueras Fiszman gözlerimizle tadıyoruz, sunum şekli yemeğe karşı algımızı etkiliyor diyerek tabağın tasarımındaki ince detaylara dikkat çekiyor.

helping plate

Algıda ve sunumda küçük oyunlar

Bu akıllı tabak çocukların daha fazla sebze tüketmesinin önünü açan bir tasarıma sahip. Örneğin tabağın normal bir tabağa göre büyük olması porsiyonların daha küçük görünmesini sağlıyor. Delboeuf illüzyonu adı verilen bu algı sayesinde çocuklar yemeği bitirmenin daha kolay olacağın düşünüyor. Tabakta renkli süslemeler yerine şık ve sade tasarım tercih ediliyor. Aynı zamanda bu seramik arka plan sebzelerin renklerinin daha iştah acıcı görünmesine imkan tanıyor.

Tabakta yer alan girinti bir porsiyonda daha fazla sebzenin tüketilmesinin önünü açıyor. Ayrıca bu bölme ebeveynlerin çocuklarına bir porsiyonda ne kadar sebze sunmaları gerektiği konusunda da yardımcı oluyor. Bu girintinin çocukların yemek yerken önüne gelecek şekilde konumlandırılmış olması gerekiyor. Bunun nedeni ise serviste en yakın yiyeceğin bitirilme ihtimalinin daha çok olması.

Tasarım her ne kadar tatsız bir kandırmaca silsilesi gibi görünüyor olsa da HAK gücünü iyilik için kullanıyor. Çocukların daha sağlıksız yiyecekler yerine sağlıklı gıda tüketmesine yardımcı oluyor. Waarmakers Studio tarafından tasarlanan ve Hollanda’da Royal Goedewaagen tarafından üretilen The Helping Plate tabakları 16 dolardan satılıyor ve 1000 adetlik ilk etabın tüm satışı tamamlanmış.

Künye

Müşteri: HAK
Konsept ve Uygulama: DDB Unlimited
Araştırma: Wageningen University & Research
Ürün Tasarımı: Waarmakers Studio
Tabak Üretim: Royal Goedewaagen

Görsel: YouTube