Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Sergiyi Çaya Batırıp Yeriz

Bu Sergiyi Çaya Batırıp Yeriz

İngiltere’deki Victoria and Albert Müzesi’nde her şeyiyle yenilebilir bir sergi açıldı.

Çocukken yemek yemek zor bir işlemdir. Yemeğin hayata olan katkısını pek umursamadığımızdan yemek de bizler için önemli bir konu değildir. Patates ve hamburger gerçekten de her çocuğun menüsü. Sebzelerse aman, onlardan uzak dursunlar. Sebze görünce koşarak kaçan çocuk hatırlıyorum ben.

Baştan Sona Her Şey Yenebiliyor

Londra’daki Victoria and Albert Museum birçok sergisiyle dikkat çekiyor. Müze, glitch efektli mobilyalar olsun, Rönesans bıçaklarındaki melodilerin seslendirilmesi olsun birçok güzel iş sergiliyor. Eylül ayında Victoria and Albert Museum, Çocukluk Müzesi bölümünde, çocukların gıda konusundaki tutumlarını değiştirmeye yönelik dünyanın ilk etkileşimli yenilebilir sergisini açtı. Sergideki işlerin tamamı sebze ve meyvelerden üretildi. AMV BBDO ajansı tarafından gerçekleştirilen etkinliğin Rob Flowers tarafından yapılan poster ve biletleri de yenebiliyor. Sergi ayrıca Bompas & Parr tarafından üretilen deneysel lezzetler de içeriyor.

Çocukların Hayallerindeki Lezzetleri Deneyin

AMV BBDO’nun yenilebilir sergiyi açarkenki çıkış noktası, yetişkinler 10bin civarı tadı ayırt edebiliyorken çocukların 30bin civarı farklı tadı ayırt ediyor oluşu. Yeni yiyecekleri denemek yoğun ve bazen hoş olmayan bir deneyim olsa da çocuklara oyun ve eğlenceli bir deneyimle yeni lezzetler denetmek daha kolay oluyor.

AMV BBDO’ya göre, İngiltere’deki çocukların sadece %8’i günlük önerilen yemeklerin beşte birini yiyor. Sergi öncesi 100 çocukla yapılan ön çalışmada AMV BBDO, çocuklardan kendi “nihai lezzetlerini” yaratmalarını istediler. Çocuklar sebze ve meyvelerle farklı farklı tatlar denedi ve seçilen 6 tanesi sergi için Bompas & Parr tarafından üretildi. Çocuklar havuçtan karanlıkta parlayan bir dondurma, brokoli ve salatalıktan ise yenebilir baloncuk icat ettiler.

Görsel: V&A Museum Of Childhood ve Rob Flowers