Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Photoshop 101 Gibi Müzik Videosu

Photoshop 101 Gibi Müzik Videosu

Yönetmen Brook Linder, Spoon hayranları için, Photoshop dersi tadında komik bir müzik videosu hazırladı.

Photoshop hepimiz için artık hayati bir araç. Sanal benliğimizin ekmeği ya da suyu gibi. Bazıları internette şakalı içerikler yapmak için bu programı kullanır, bazıları da olduğundan farklı görünmek için. Bir kısım da mesleği gereği ekmeğini bu programdan çıkarır. İnternette, her konuda o kadar çok eğitim videosu var ki, profesyonel değilsek, Photoshop’ı Youtube’da bir video izleyerek de kendi kendimize öğrenebiliyoruz.

Görsel düzenleme ya da rötuşlama üzerine videolar Adobe’un da eğitim amaçlı verdiği bir hizmet. Bu sene içerisinde Adobe, Art Makers‘ta fotoğraf sanatçısı ve yaratıcı sanat yönetmeni Şakir Yıldırım’ın da işlerini kendi bünyesinde yayınlamıştı. Tabii artık görsel dünyada çok fazla rötuş olduğu için bazı yasal düzenlemeler de yapılıyor, Getty Images bu ay başında rötuşlu beden görsellerini artık kabul etmeyeceğini açıklamıştı. Etik değerleri tartışıladursun, yine de Photoshop, üzerine birçok yaratıcı fikir adapte edilebilecek bir alan.

Dinleyici Kitlesini Selamlayan Video

Daha öncesinde Nine Inch Nails ve Beck gibi müzisyenlerin müzik videolarını çeken yönetmen Brook Linder, Spoon için Photoshop ekranı içerisinde bir video hazırlamış. Müzik videosunun nasıl olacağını kendi aralarında konuşurlarken, Spoon’un dinleyici kitlesinin büyük bir yüzdesini grafik tasarımcıların oluşturduğunu fark etmişler. Bu yüzden de dinleyici kitlerinin sürekli içli dışlı olduğu bir programı kullanıp, grafik tasarımcıların izlerken hoşlarına gidecek bir video yapmaya karar vermişler.

Video ilk olarak Spoon grubunun solisti Britt Daniel’ın bir fotoğrafı üzerinde oynama yapılmasıyla açılıyor. Video boyunca Britt Daniel’ın gözleri değiştiriliyor, gözlükleri karikatürize ediliyor. Kas ve kemiklerini göstermek için yüzü bile siliniyor. Britt Daniel, video boyunca Photoshop’ta şekilden şekile giriyor. Kurda bile dönüşüyor.

Maskeleme, renk dengeleme, renk ayarlama gibi Photoshop araçlarını hızlandırılmış bir dille anlatan videoyu yavaşlatıp izlerseniz gerçekten de eğitici. Grafik tasarıma yeni yeni ilgi duyuyorsanız hem güzel bir şarkı dinleyip hem de biraz program öğrenebilirsiniz.

Görsel: Youtube