Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
ZEISS ve Adobe’dan Birlikte Bir Fotoğraf Makinesi

ZEISS ve Adobe’dan Birlikte Bir Fotoğraf Makinesi

ZEISS, ZX1 modeli ile fotografik deneyimlerini hızlı ve verimli bir şekilde üretmek isteyen ve internette mümkün olduğu kadar çok insana ilham veren iddialı, profesyonel çekim yapan kişilere odaklanıyor.

Fotoğrafların çekimleri kadar düzenlenmesi de zaman istiyor. Renk, gölge ve ışık ayarları derken fotoğraf çekimi sonrası bilgisayar başında geçirilen süre de artıyor. Telefonla fotoğraf çeken biriyseniz birçok markanın artık uygulaması mevcut. Adobe mesela Lightroom için mobilde kullanılabilen bir arayüz geliştirdi. Fakat fotoğraf makineleri için iş öyle değildi. Ta ki şimdiye kadar.

ZEISS, optik dünyada saygı duyulan bir Alman markası. Marka şimdilerde yeni bir ürününü duyurdu. Aynasız kamera alanına girecekleri yeni modelleri ZEISS ZX1, aynı zamanda içerisinde fotoğraf düzenlemek için Adobe Lightroom’u da barındırıyor.

Şipşak Düzenlenen Şipşak Anlar

Yüksek kalite bir kamera olan ZEISS ZX1, 37,4 megapiksel sensöre sahip. Bu sensör yüksek kaliteli optikler için entegre ZEISS Distagon 35 mm f/2 T ile eşleştirilmiş. Ayrıca ürün akıllı telefonlarla da uyumlu. Lens değişmemesi bir dezavantaj gibi algılanabilir fakat ürün bunu özellikleriyle kapatıyor.

ZEISS’in bu modeli üretmesinin sebebi ZEISS ZX1 ile özel bir hedef kitleye hitap etmek. Konseptle, fotografik deneyimlerini hızlı ve verimli bir şekilde üretmek isteyen ve internette mümkün olduğu kadar çok insana ilham veren iddialı, profesyonel çekim yapan kişilere odaklanıyorlar. Çünkü bu tarz fotografik üretim yapan kişilerin ileri teknoloji özelliklerine ek olarak basitleştirilmiş bir iş akışında çalışmaları da gerekiyor.

ZEISS ZX1, 512 GB hafıza ile birlikte geliyor size. Yani bir SD kart takmadan da 50 bine yakın JPG ve 7 bine yakın RAW kalitede fotoğraf çekebiliyorsunuz. Makine aynı zamanda büyük de değil. 4,3 inç boyutunda ve çoklu dokunuş algılayan bir ekrana sahip. Ayrıca WiFi özelliği sayesinde ZX1 içerisinde bulunan Adobe Photoshop Lightroom CC ile düzenlediğiniz fotoğrafları bilgisayara da aktarıp masaüstünüzde çalışmaya devam edebiliyorsunuz.

Henüz konsept aşamasında olan ZEISS ZX1 ile ilgili haberler için markanın kendisini sitesinden ve Facebook’undan takip edebilirsiniz.

Görsel: ZEISS ZX1