Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Rönesans Tablolarından Esinle Şişme Kaban Koleksiyonu

Rönesans Tablolarından Esinle Şişme Kaban Koleksiyonu

Moncler ve ünlü modacı Pierpaolo Piccioli iş birliğiyle doğan kapsül koleksiyon, Rönesans figürlerinin giysilerine benzer şişme kaban tasarımlarından oluşuyor.

İtalyan moda markası Moncler, Rönesans esintili ilginç bir dış giyim koleksiyonu hazırladı. Moncler, bu kapsül koleksiyon için moda evi Valentino’nun yaratıcı yönetmeni olarak çalışmalarını sürdüren, ünlü modacı Pierpaolo Piccioli ile iş birliği yaptı.

Rönesans figürleri gibi hissettiren şişme kaban tasarımları

Pierpaolo Piccioli, haute couture ve kayak kıyafetlerini birleştiren bir dünya koleksiyonu yaratmak için Moncler‘in ünlü hafif ve dolgulu naylonunu kullanmış. İtalyan tasarımcı, erken Rönesans tablolarından, Madonna ve Kutsal Çocuk ikonası gibi dini sembollerden ilham almış. Bu ilhamı cesur renkler ve sade şekillerle zenginleştirmiş. Ortaya fermuarlı ve kapüşonlu pelerinler, dirseklere kadar uzanan şişme eldivenler, şişme etekler ve tüm vücudu kaplayan inanılmaz parçalar çıkmış. Belki de uzun zamandır gördüğümüz en tuhaf ama en yaratıcı dış giyim koleksiyonlarından biri olmuş.

Koleksiyonun fotoğraflarını, tekstil tasarımcısı ve fotoğrafçı Suzanne Jongmans çekmiş. Jongmans’ın Rönesans dönemine referans veren çeşitli kompozisyonlarla çektiği fotoğraflar, bir koleksiyon tanıtımı değil de sanki başlı başına birer sanat eseri gibi duruyor.

Pierpaolo Piccioli’nin koleksiyonu, Moncler butiklerinde ve internet mağazasında 11 Ekim’den beri satışta. Ayrıca Japon tasarımcı Hiroshi Fujiwara, İrlandalı tasarımcı Simone Rocha ve İngiliz erkek giyim tasarımcısı Craig Green dahil olmak üzere 8 tasarımcı daha Moncler kodlarından esinlenmiş bir kapsül koleksiyonu oluşturmak üzere davet edilmiş. Moncler, her koleksiyonu altı aylık dönem boyunca aşamalı olarak hayata geçiriyor.

Görsel: Instagram, Moncler
Manşet görseli düzenlenmiştir.