Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ambalaj Malzemeleri Giymiş Rönesans Figürleri

Ambalaj Malzemeleri Giymiş Rönesans Figürleri

Suzanne Jongmans, Rönesans döneminden ilham aldığı portre fotoğraf serisinde, tekstil malzemeleri yerine tek kullanımlık ambalaj malzemelerini kullanıyor.

Rönesans dönemi tasarımcılar ve sanatçılar için önemli bir ilham kaynağı. Örnek vermek gerekirse, İtalyan moda markası Moncler’in Pierpaolo Piccioli imzalı şişme kabanları Rönesans figürlerini günümüze taşıyan en sıra dışı koleksiyonlardandı. Bu koleksiyonun fotoğraflarını çeken tasarımcı, sanatçı ve fotoğrafçı Suzanne Jongmans ise kendi kurguladığı Rönesans portreleriyle şu sıralar dikkat çekiyor.

Tek kullanımlık malzemelerle ipek ve dantel estetiği

Disiplinlerarası işler üreten sanatçı Suzanne Jongmans, portre fotoğraf serisi için heykel ve kostüm tasarımcılığı alanındaki becerilerini kullanmış. Sanatçının, çağdaş tek kullanımlık malzemelerle ince ipek veya dantel estetiği arasında bağlantı kurduğunu görebiliyorsunuz. Bu da yüzlerce yıllık geçmişi olan bir tekstil malzemesi hakkındaki algılarımızla oynayan çok yaratıcı bir yaklaşım.

Ürün paketlemede kullanılan ve paket açılınca çoğu insanın çöpe attığı balonlu naylon, strafor ve buna benzer malzemeleri yeniden kullanıma sokarak bunlardan çeşitli giyim eşyaları ve aksesuarlar yapmış. Bu malzemeler kimi zaman bir şapkaya kimi zaman da bir elbisenin kollarına tül ya da dantel misali eklenmiş. Kostümleri giyen figürler; 15, 16 ve 17. yüzyıllardan portre stillerini yansıtan pozlarla izleyiciye bakıyor. Suzanne Jongmans Hollanladı ve portrelerde de özellikle Rembrandt, Hans Holbein ve Rogier van der Weyden gibi Hollanda ve civarındaki ülkelerin ressamlarını referans almış.

Suzanne Jongmans’ın çalışmalarını Facebook sayfası ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

 

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.