Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Rönesans Döneminin Ünlü Tablolarına Hayat Veren Otomobil Tamircileri

Rönesans Döneminin Ünlü Tablolarına Hayat Veren Otomobil Tamircileri

Freddy Fabris, “The Renaissance Series” isimli fotoğraf projesinde Rönesans’ın usta ressamlarına ilgi çekici ve esprili bir yolla selam çakıyor.

Fotoğrafçı Freddy Fabris, “The Renaissance Series” (Rönesans Serisi) isimli projesiyle, Rönesans dönemine ait ünlü tabloları, otomobil tamircileriyle birlikte çalışarak fotoğraflarla baştan canlandırmış ve fotoğraflamış. Bambaşka bir çağa ait olan otomobil tamircileri, tablolardaki kompozisyonları duruşlarından yüz ifadelerine kadar tüm detaylarıyla canlandırırken, orijinal kompozisyonlardaki eşyaların yerini otomobil tamir alet edevatı almış.

Fabris’in projesinde tekrar yorumladığı tablolar arasında; Rembrandt- “Anatomi Dersi”, Leonardo da Vinci-“Son Akşam Yemeği” ve Michelangelo’nun dijital çağda her türlü şakaya maruz kalmış eseri “Adem’in Yaratılışı” gibi ünlü eserler var.

Geçtiğimiz aylarda İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Sanat Üretim Topluluğu’nun “Ceci n’est pas une exposition” adıyla gerçekleştirdiği benzer projeden bahsetmiştik. Geçtiğimiz hafta bahsettiğimiz, fotoğrafçı Inge Prader’in Viyana Life Ball için hazırladığı seride ise, Gustav Klimt’in ünlü eserleri gerçek mankenlerle baştan yaratılmıştı.

Görsel; fabrisphotography