Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İstiklal Caddesinin Bir Gününü İşleyen Nefis Çalışma: Hey Douglas – İstiklal Re-Edit

İstiklal Caddesinin Bir Gününü İşleyen Nefis Çalışma: Hey Douglas – İstiklal Re-Edit

Veyasin, Hey Douglas kimliğiyle yaptığı düzenlemede bir sokağın her yüzünü, her anını İstiklal'in sesleriyle birlikte nefis bir videoya dönüştürdü.

Türkiye hiphop sahnesinin kayda değer prodüktörlerinden Veyasin, Ankaralı hiphop ikilisi Mode XL’in yarısını oluşturuyor. Ve bir süredir de ses ve ses parçası (sample) düzenleme projelerinde de Hey Douglas ismiyle boy gösteriyor.

Red Bull sponsorluğunda hazırlanan İstiklal Re-Edit çalışmasındaysa Veyasin, Türkiye’nin uyumayan yegane sokaklarından birini, birçok kimlik ve anlamıyla İstiklal Caddesinin bir gününü gözlemledi ve farklı perspektifleriyle birleştirdi. Gündüz alışveriş yapan insanlardan simitçilerine, gece eğlenmeye çıkan insanlardan Tünel manzarasına, pasajından tramvayına her detayıyla İstiklal Caddesi; Veyasinin çalışma alanına dönüşmüş. Hatta kurguladığı parçayı da sokağın ve sokak sanatçılarının seslerini kullanarak yapıyor.

İstiklal Re-Edit, sunduğu sokak çehresi içerisinde bir anlığına göz kırpan TOMA’nın da bu bölgenin bir gerçeği haline döndüğünü ortaya koyuyor adeta. Hemen ardından gelen basında özgürlük ve kadın cinayetleri temalı lollipoplar da gözlerden kaçmıyor.

Bir metronomun ritmiyle yaşayan İstiklal Caddesine adınmış bu video nefis bir çalışmanın ürünü.

Görsel; Red Bull, Highero