Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İstiklal Caddesinin Yıllar İçinde Değişen Karakteri [İnfografik]

İstiklal Caddesinin Yıllar İçinde Değişen Karakteri [İnfografik]

İstiklal Caddesi, sadece alışveriş caddesi olmasıyla değil, kültür-sanat merkezleri ve yerel değerleriyle anılırdı.

İstiklal Caddesi; İstanbul’un önemli bir noktası olması, tarihi, yaşayan kültürü, sanat ve kültür alanında yarattığı değerle de anılan bir yerdi. Hatta yaklaşık 10 sene geriye giderseniz sokağın üzerinde ağaçların ve yeşilin olduğu, bugünden farklı bir yerdi.

Erdem Dilbaz, hayatının geçtiği Beyoğlu ve İstiklal Caddesi’nde yaşanan bu kimlik değişimini Facebook hesabı üzerinden takip edip paylaşmıştı. Birçok mağaza kapanırken yerine yenilerinin açılmaması, İstiklal Caddesinin sadece giyim ve yiyecek sektörünün hakimiyetine geçmesi ve cadde üzerinde değer yaratan pasaj, han ve sinemaların kapatılması da bu dönüşümün temel değişkenleri haline geliyor.

Gayrimenkul Türkiye dergisi de, İstiklal Caddesi’nin yaşadığı karakter değişimine ışık tutmak adına bir çalışma yaptı. N. Gökçe Tüfekçi tarafından yapılan bu çalışmayla bir dosya konusu ve infografik hazırlandı. Gayrimenkul Türkiye Kasım-Aralık ’16 sayısında yayınlanan infografik İstiklal Caddesi üzerindeki mağazaların sektörlerini, İstanbul’daki diğer alışveriş caddeleriyle olan farklarını analiz ediyor.

Görselin büyüğü için tıklayın.

Görselin büyüğü için tıklayın.

Görselin büyüğü için tıklayın.

Görsel: Gayrimenkul Türkiye
Görseller Gayrimenkul Türkiye
‘den izin alınarak kullanılmıştır.