Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Rönesans Başyapıtlarının 3 Boyutlu Dijital Koleksiyonu

Rönesans Başyapıtlarının 3 Boyutlu Dijital Koleksiyonu

Rönesans döneminin ünlü eserlerini 3 boyutlu olarak yeniden yorumlayan görsel sanatçı Fuat Değirmenci, 'Minimal Rönesans' koleksiyonunu NFT olarak piyasaya sürdü.

Görsel sanatçı Fuat Değirmenci, Johannes Vermeer’in “İnci Küpeli Kız”dan Leonardo da Vinci’nin “Mona Lisa”sına kadar Rönesans dönemine ait dünyanın en ünlü tablolarından bazılarını modern fırça darbeleriyle 3 boyutlu olarak yeniden yorumladı. Dijital ortamdaki ‘Minimal Rönesans’ isimli koleksiyon, aynı zamanda NFT olarak piyasaya sürüldü.

 

Johannes Vermeer’in ‘İnci Küpeli Kız’, Vincent Van Gogh’un ‘Otoportre’, Leonardo da Vinci’nin ‘Mona Lisa’ ve Salvador Dalí’nin ‘Filler’ adlı eserlerini orijinal formlarına sadık kalarak minimal bir çizgiyle yeniden yorumlayan Değirmenci, kendi ifadesiyle başyapıtları daha basit bir tarzda dijital ortama taşıdı.

Üretim sürecinde resimlerin temel formlarını iki boyutlu bir düzlemde haritalayarak çalışmaya başlayan tasarımcı, Rönesans’ın kelime anlamı yeniden doğuşu vurgulamak amacıyla orijinal eserlerde yer alan yoğun ve gerçekçi detayları ortadan kaldırdı. Basitleştirilen formlara doğrusal perspektif, organik renkler ve ışık gibi unsurlar eklendi. Ortaya çıkan tasarımlar 3 boyutlu modelleme yapan bir yazılımda geliştirilerek son hallerini aldılar.

Eserlerin NFT’ye dönüştürülmesi sürecinde Octopus ile iş birliği yapan Değirmenci, “Minimal Rönesans” adlı koleksiyonunu Art World Creation Dubai‘de satışa sundu. Her bir NFT eseri, dijital ortamın yanı sıra fiziki olarak Octopus tarafından hazırlanan çerçeveli bir dijital ekranla birlikte sunuluyor. Tasarımcının diğer çalışmalarına buradan göz atabilirsiniz.

Leonardo da Vinci – ‘Mona Lisa’

Vincent Van Gogh – ‘Otoportre’

Johannes Vermeer –  ‘İnci Küpeli Kız’

Salvador Dalí – ‘Filler’

Görseller: Fuat Değirmenci, Instagram