Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yapay Zekâ ile Rönesans Döneminde Nike Sokak Modası

Yapay Zekâ ile Rönesans Döneminde Nike Sokak Modası

Yapay zekâ sanatçısı ve yaratıcısı Str4ngeThing, zaman yolculuğuna yeni bir yorum katarak Nike'nin sokak giyim stilini Rönesans dönemine taşıdı.

Bir moda trendi yanlış zamanda ortaya çıksaydı ne olurdu? Örneğin 1800’lü yılların gotik tarzdaki fırfırlı elbiselerini günümüz sokaklarında görmeye başlasaydık nasıl bir tablo ile karşılaşırdık? Geçmişi günümüze değil ama günümüz modasını geçmişe gönderen yapay zekâ sanatçısı ve yaratıcısı Str4ngeThing, Nike’nin sokak giyim stilini Rönesans dönemine taşıdı. Nike giysilerini taşıyan modelleri Rönesans döneminin ünlü eserlerine yerleştiren sanatçı, yapay zekâ ile zaman yolculuğuna yeni bir yorum kattı.

Gerçek adını gizleyen sanatçı, koleksiyonuna ‘WR0ng ER4’ adını verdiğini açıkladı. Str4ngeThing, çalışmalarını “Yanlış çağda ortaya çıkan moda ve modern öğelerin Mandela etkisinden ilham alarak ortaya konan yapay zekâ sanatı” olarak tanımlıyor.  Büyük beden kapüşonlular, eşofmanlardan ve kardinal veya bir papa gibi görünen cübbelerden oluşan yüzleri maskeli tasarımlar, sosyal medya hesaplarındaki profil fotoğrafından da görülebileceği üzere sanatçının kendi tarzını da yansıtıyor.

Görseller: str4ngething, Twitter, Instagram