Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Candy Crush 10. Yılını 500 Drone ile Kutladı

Candy Crush 10. Yılını 500 Drone ile Kutladı

Küresel fenomen video oyunu Candy Crush, 10. yıl dönümü kutlamalarına New York'ta 500 drone kullanarak hazırladığı gösteri ile başladı.

2012 yılında piyasaya sürülen ve o zamandan bu yana dünya çapında 3 milyardan fazla indirilen video oyunu Candy Crash, 10. yıl dönümünü 500 drone eşliğinde New York’ta kutladı. Manhattan’da gerçekleştirilen kutlamada Candy Crush, ünlü şeker görsellerini cep telefonundan dünyanın en büyük ekranı gökyüzüne taşıdı. 500 adet drone ile eşleştirilen 1000’in üzerinde şeker, gökyüzünde ilgi çeken bir performansa imza attı.

Candy Crush’ın ‘Oynat’ düğmesinin bir tasvirinin ardından oyundan bir dizi görüntü, hashtag ve slogan, Pixis Drones tarafından 500 adet drone kullanılarak görselleştirildi. 10 dakikalık bir gösteri sergileyen drone’lar, New York’taki hava sahası kısıtlamalarını ve şehir sınırları içinde drone’ları yasaklayan yasaları ihlal etmemek için komşu eyalet New Jersey’den uçuruldu.

Gösterinin gerçekleştirildiği gün olan 4 Kasım, aynı zamanda ABD’de Ulusal Şeker Günü olarak kutlanıyor. Candy Crush da, 4 Kasım Ulusal Şeker Günü’nden başlayarak #10YearsOfFun etiketiyle 10. yaş günü sürprizlerini kullanıcılar ve sevenleriyle paylaşmaya başladı. Küresel bir fenomen halini alan video oyunu, 14 Kasım’daki resmi yıl dönümü öncesinde çeşitli oyun içi ödüller sunacağını suyurdu. 2016 yılında Activision Blizzard tarafından satın alınan Candy Crush, aylık bazda 273 milyon kullanıcıya sahip.

Görseller: Candy Crush, Instagram, Youtube