Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gökyüzündeki Balinadan Mesaj Var: Harekete Geç

Gökyüzündeki Balinadan Mesaj Var: Harekete Geç

Greenpeace, gökyüzünde dans eden 300 ışıklı drone’un ortaya çıkardığı nesli tükenmekte olan hayvan şekilleri ile G7’deki liderlere geç olmadan harekete geçin çağrısı yapıyor.

Dünya liderlerinin bir araya geldiği ve bu yıl 47’ncisi düzenlenen G7 Zirvesi İngiltere, Cornwall’da başladı. Ekonomi ve ortak politikaların yanı sıra sağlık ve iklim krizi gibi konuların ele alınacağı toplantı Greenpeace’ın çevre hakkında güçlü bir mesaj göndermesi için de fırsat oldu. G7’deki liderlerin iklim krizi konusunda adımlar atmasını talep eden sivil toplum kuruluşu 3B hayvanların ve yazılı mesajların olduğu drone koreografisiyle çağırıda bulundu.

300 ışıklı drone’dan nesli tükenmekte olan canlıların 3B modellemeleri

Yeni yıl gösterileri, lansman tanıtımları gibi etkinliklerde görmeye başladığımız ışıklı drone gösterisi bu sefer “çevre için harekete geçin” uyarısında bulunmak amacıyla kullanıldı. 300 ışıklı drone’un kullanıldığı kampanyada tek bir mesaj vardı: Şimdi Harekete Geç. Projections On Walls ve We Are Covert iş birliği ile hazırlanan drone gösterisi Greta Thunberg‘den ilham alan Hope (Umut) mesajını merkeze alarak çok geç olmadan harekete geçilmesi çağrısında bulunuyor. Çağrıyı seslendirenler ise çocuklar oluyor.

Drone’ların hareketlerinin koreografisi yapay zekalı yazılım ile önceden programlandı ve gecenin karanlığında süzülen drone’ların bir araya gelmesiyle nesli tükenmekte olan hayvanların 3 boyutlu şekilleri ortaya çıktı. 300 drones, 1 message kampanyasıyla birlikte dev mavi balinadan minik arılara kadar her bir canlının ekosistem için ne kadar kıymetli olduğu vurgulanıyor.

Kimi zaman devasa boyutlara ulaşan modeller şimdiye kadar İngiltere’deki en büyük drone gösterisi de oldu. Videonun sonunda yer alan “Stop Extinction” and “Act Now” yazısı ise 76 metre yükseklik ve 122 metre uzunluğuyla Greenpeace’in şimdiye kadarki en büyük afişi olma özelliği taşıyor. Ulster Orchestra ve Game of Thrones’un müziği besteleyen Emmy adayı Hannah Peel ortaklaşa üretimi olan parça drone’larn dansına eşlik ediyor.

Çocuklara nasıl bir dünya bırakacağımızın farkında olun

Greenpeace bu etkileyici kampanya ile birlikte; fosil yakıt projelerinin sonlandırılmasını, iklim krizinden en çok etkilenen ülkeler için vaat edilen 100 milyar dolarlık desteğin hemen sağlanmasını ve doğadaki değişimin 2030 yılına kadar tersine çevrilmesini talep ediyor ve imza kampanyası başlatıyor. Aktivistlerin kampanya ile birlikte düzenlediği protestolardan bir sahne ise videonun sonunda yer alıyor. İngiltere’ye inmek üzere olan ABD başkanın uçağının olduğu bölgede Act Now (Şimdi Harekete Geç) pankartı açılıyor.

Görsel: Greenpeace