Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Lacoste’un Timsahı Önemli Bir Mesaj İçin Yerini Arkadaşlarına Bırakıyor

Lacoste’un Timsahı Önemli Bir Mesaj İçin Yerini Arkadaşlarına Bırakıyor

Lacoste, klasik polo yaka tişörtlerinin üzerindeki timsah logosunu nesli tükenmekte olan hayvanlarla değiştirdiği sınırlı üretim koleksiyonuyla konuyu gündeme taşıyor.

Lacoste denince ilk akla gelen şey büyük ihtimalle polo tişört ve üzerindeki yeşil timsah olacaktır. Markanın, 85 yıldır kullandığı bu logo artık simgeleşmiş, klasikleşmiş bir görsel. Bu kadar yüklü bir tarihi mirasa sahip, bu kadar güçlü bir logo değiştirilebilir mi peki? Eğer ucunda büyük bir fayda varsa neden olmasın tabii.

Lacoste ve reklam ajansı BETC, işte bu fikirle yola çıkıyor ve markanın tarihinde ilk kez logoyla oynamaya karar veriyor. Amaç, markayı yeniden konumlamak ya da logo eskidi düşüncesiyle logoyu yenilemek değil ama. Buradaki amaç, dünya için önemli bir konu hakkında farkındalık sağlamak ve nesli tükenmekte olan hayvanlara dikkat çekmek.

Nesli Tükenmekte Olan 10 Hayvan

İklim değişikliği, çevre veya deniz kirliliği gibi etkenler nedeniyle yaşamı tehlikeye giren pek çok canlı var. Hatta ilhamını, René Lacoste’un tenis kortlarındaki oyunculuğu sayesinde kazandığı takma isimden alan Lacoste’un timsahı da aslında soyu tükenmekte olan hayvanlardan biri. Bu hayvanları gündeme taşımak amacıyla 70 yıldır doğal hayatı korumak için çalışan International Union for Conservation of Nature (IUCN) ile iş birliği yapılmış ve 10 hayvandan oluşan bir liste belirlenmiş.

Listede yer alan hayvanlar arasında: Meksika yunusu (Vaquita), Burma çatılı kaplumbağası, Kuzey sportif lemuru, Java gergedanı, Kakapo papağanı, Cao-vit gibbonu, Kaliforniya kondoru, Saola, Sumatra kaplanı, Anegada iguanası bulunuyor.

lacoste_betc paris_save our species_fransa_bigumigu_

Kalan Hayvan Sayısına Denk Gelen Stoklar

Listedeki hayvanlar Lacoste’un tasarım ekibi tarafından logolaştırılmış. Bu logolar da daha sonra Lacoste’un klasik polo yaka tişörtlerine basılmış. Sınırlı sayıda üretilen bu tişörtlerin sayısı da manidar. Örneğin, Anegada iguanasının kullanıldığı tişörtlerden 450 adet üretilmiş. Bir cins yunus olan Vaquita logolu tişörtler ise 30 adet. Bu sayılar o hayvandan dünyada ne kadar kaldığına denk geliyor. Böylece toplamda 1,775 adet tişört hazırlanmış.

Hazırlanan tişörtler markanın Paris Moda Haftasındaki defilesinde Çarşamba günü itibariyle tanıtılmış. Şu anda tişörtler Lacoste’un internet sitesi üzerinden satın alınabiliyor. Ancak stoklar şimdiden tükenmiş bile. Yine de kampanyaya destek vermek hala mümkün. Kampanya ve nesli tükenmekte olan hayvanlar hakkında daha detaylı bilgiye IUCN’in hazırladığı “Save Our Species” başlığı altından veya #LacosteSaveOurSpecies etiketiyle ulaşılabiliyor.

Aynı konuya dikkat çeken benzer bir çalışma da geçtiğimiz yıllarda WWF’ten gelmiştiEndangered Emoji isimli kampanyada tehlikedeki hayvanların emojileri yaratılarak insanlar desteğe çağrılmıştı.

species_fransa_bigumigu

species_fransa_bigumigu

 

species_fransa_bigumigu

lacoste_betc paris_save our species_fransa_bigumigu

Künye:

Reklamveren: Lacoste
Reklam Ajansı: BETC Paris
Müşteri Yönetimi: Sandrine Conseiller, Felipe Oliveira Baptista, Mylène Atlan, Stéphanie Tournier
Ajans Yönetimi: Bertille Toledano, Fanny Buisseret, Benjamin Veaute
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Rémi Babinet
Yaratıcı Yönetmen: Antoine Choque
Reklam Yazarı: Céline Mazza, Olivier Aumard
Sanat Yönetmeni: Jonathan Baudet-Botella
Sanat Yönetmen Asistanı: Benoît Ferran
Stratejik Planlama: Céline Mazza
Aktivasyon Stratejisi Sorumlusu: Julien Levêque
Yapımcı: Karine Manzic
Yapım Şirketi: Franck Annese
Müzik: Demon

Görsel: YouTube – Save Our Species