Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Twitter Hesabınızı Nesli Tükenen Kuşlara Bağışlayın

Twitter Hesabınızı Nesli Tükenen Kuşlara Bağışlayın

Conservation International, nesli tükenmekte olan kuşlar hakkında farkındalık yaratmak için en popüler kuşun desteğini arıyor.

Doğa ve doğal yaşam hakkında faaliyet gösteren küresel sivil toplum kuruluşu Conservation International, dünyanın dört bir ucunda yaşayan ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan kuşlar için Donate 4 Birds isimli bir kampanya hazırladı.

2014 yılında Harrison Ford, Julia Roberts, Kevin Spacey gibi isimlerle birlikte çalışarak doğanın ağzından küresel sorunlara dikkat çeken Nature is Speking isimli kampanyasıyla hatırladığımız Conversation International, bu kez alternatif kaynaklarımızdan birini, Twitter hesabını kullanmak istiyor. Kampanya için hazırlanan internet sitesine girdiğiniz zaman dilerseniz maddi bağış dilerseniz de kuruluşun sesini daha güçlü duyurabilmesi için Twitter hesabı bağışlayabiliyorsunuz.

Twitter hesabınızı bağışladıktan sonra yazılım sizin hesabınızdan, seyrek aralıklarla tweetler atıyor. Bu tweetlerin içeriği ise sizin seçtiğiniz ve bağış yaptığınız nesli tükenen hayvan hakkında bilgi paylaşmak ve farkındalık yaratmak üzerine kurulu.

2014 yılında Öğretmen Akademisi Vakfı ve CHP, Twitter hesabı bağışlama sistemini kullanan kampanyalar kurgulamıştı. Donate Your Account isimli bir servis ise Kasım 2015’te Twitter ve Facebook API’ları değişene kadar kullanıcılarına hesaplarını bağışlayabilecekleri sosyal fayda ve farkındalık kampanyaları sunuyordu.

Görsel: Donate 4 Birds