Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Kartın Süresi Dolana Kadar Bir Türün Nesli Tükenebilir

Bu Kartın Süresi Dolana Kadar Bir Türün Nesli Tükenebilir

Mastercard, hediye kartlarının üzerinde yer alan son kullanma tarihleri ile nesli tükenmekte olan canlılara dikkat çekiyor.

Gezegenimizde 1 milyon hayvan ve bitki türü yok olma riskiyle karşı karşıya. İnsanlar yaban hayatı için büyük bir tehdit oluşturuyor. Her gün 150’den fazla türün soyu tükeniyor. Süreç bu şekilde devam ederse her 10 yılda gezegen üzerindeki türlerin yüzde 10’u kaybolabilir. Canlıların doğal yaşam alanlarını kaybolması ve türlerin yok olması üzerinde yaşayabileceğimiz bir gezegenin tamamen yok olması demek. Mastercard da müşterilerinin bir milyona yakın hayvan ve bitki türünün an itibariyle yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu gerçeğini hatırlaması için The Wildlife Impact Card programını oluşturdu.

Tehlike altındaki türlerin yaşam alanlarını korumaya yardımcı olun

McCann tarafından oluşturulan farkındalık kampanyası, kartların üzerinde yazan son kullanma tarihi ile birlikte bu süre içinde nesli tükenebilecek yaban hayvanlarının görselini içeriyor. Her kartta tehlike altındaki türün görselinin yanı sıra bu canlının potansiyel olarak gezegenimizde var olmayacağın gösteren tarihlerin oldukça yakın olması tehlikenin boyutunu vurguluyor.

Herkes için sürdürülebilir bir gelecek yaratma konusunda kararlılığı bulunan finans şirketi, tehlike altındaki türleri ve onların yaşadıkları habitatları koruma zorunluluğumuz olduğunu vurguluyor. Bu yaz kullanıma sunulacak olan kartlar yüzde 100 geri dönüştürülmüş malzemeden üretiliyor.

Nüfusu son 20 yılda yüzde 80 oranında azalan ve bitkilerin tozlaşmasında kritik rol sahibi olan siyah-beyaz fırfırlı lemurlar, kaçak avlanma ve ormansızlaşma sonucu son 30 yılda nüfusunun yüzde 86’sını kaybeden Afrika orman fili, yasadışı ticaret nedeniyle son 20 yılda yüzde 80 oranında yok olan pangolinler kartın üzerinde yer alan hayvanlar arasında bulunuyor.

Nesli tükenmeden önce harekete geç

Kampanya kart kullanıcıların harekete geçmesi ve yaban hayatını koruması için bağış yapmalarını teşvik ediyor. Satın alınan her bir Wildlife Impact hediye kart için Conservation International’a 1 Dolar bağış yapılıyor. Bununla birlikte tüketicilere The Wildlife Impact Card programını desteklemeleri için farklı seçenekler de sunuluyor. Program ile birlikte 40 milyon haktarlık arazi ve 4,5 milyon kilometrelik okyanus alanı öncelikli olmak üzere vahşi yaşam habitatın korunması için bağış toplanıyor. Conservation International, tropikal ormanlardan okyanuslardaki adalara kadar her alanda ekosisteme odaklanarak insanlık ve doğa için değer yaratan çözümler sunuyor.

wildlife impact

Künye

Müşteri: Mastercard
Ajans: McCann XBC
İdari Yaratıcı Yönetmen: Pierre Lipton, Cinzia Crociani, Pete Jones
Küresel ECD: Adrian Botan
Yaratıcı Yönetmen: Artur Lipori, Caro Rebello
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Marina Ferraz
Kıdemli Metin Yazarı: Ana Miraglia
Kıdemli Dijital Strateji Uzmanı: Kristen Levy
Kıdemli Strateji Uzmanı: Colleen Gleason
Yapımcı: Liz O’Connor
Proje Yöneticisi: Sunjoo Ryou
Prodüksiyon Şirketi: Craft
Müzik: Jamute Audio

Görsel: Mastercard, adsoftheworld