Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tehlike Altındaki Türlere Yeniden Bak

Tehlike Altındaki Türlere Yeniden Bak

Sonny, To The Bone adlı projesiyle nesli tükenmekte olan hayvanlara ve insanın bu felaketteki rolüne dikkat çekiyor.

Nesli tükenmekte olan hayvan türleri kimi zaman sanatçıların çabaları kimi zaman da markaların kampanyaları ile gündeme geliyor. Örneğin ağaçlara yansıtılan hareketli hayvan portreleriyle Animal Watching projesi bu konuda yapılan büyüleyici sanat çalışmalardan biriydi. Yine Lacoste’un logosunu nesli tükenmekte olan hayvanlarla değiştirdiği Save Our Species de burada anmadan geçemeyeceğimiz kampanyalardandı. Dev hayvan murallarıyla tanınan Güney Afrikalı sokak sanatçısı Sonny de “To the Bone” serisiyle tehlike altındaki hayvan türlerini gündeme getiriyor.

Portrelerdeki motifler ve renkler anlam yüklü

Sonny‘nin To the Bone projesi bir dizi resim, baskı, elle boyanmış heykel ve muraldan oluşuyor. Goril, ayı, fil, kaplan ve aslan portreleri, onların yok olmasına izin vermemiz durumunda ödeyeceğimiz doğal, duygusal, kültürel ve hatta ekonomik bedele samimi bir bakış gibi. Hayvanların yüzlerinin yarısı motiflerle kaplanmış. Bu motifler o türün ortaya çıktığı bölgenin kültüründen alıntılanmış. Ayrıca altın rengiyle boyanan bölümler de kaçak avcıların hedefi olan vücut parçalarını işaret ediyor.

Sonny’nin amacı yalnızca farkındalık yaratmak değil, ayrıca fon toplamak. Sanatçı, Mayıs ayında gerçekleşecek sergisinde sınırlı sayıda baskıyı satışa çıkaracak. Satışların gelirini ise Discovery ve World Wildlife Foundation iş birliğiyle yürütülen Project C.A.T. organizasyonuna bağışlayacak. Organizasyon, kaplanlar için sağlıklı bir yaşam alanı sağlamak amacıyla Hindistan ve Butan’da neredeyse 2 milyon hektarlık bir arazinin korunmasına yardımcı oluyor.

Sanatçının çalışmalarını Facebook sayfası üzerinden de takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram