Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tehlike Altındaki Türlere Yapraklarla Hayat Veren Yarışma Afişleri

Tehlike Altındaki Türlere Yapraklarla Hayat Veren Yarışma Afişleri

Raku Inoue, sanatçılara nesli tükenmekte olan hayvanları resimleme çağrısında bulunduğu sanat yarışması için kendi özel tekniğiyle görseller hazırladı.

Severek takip ettiğimiz sanatçılardan Raku Inoue’a daha önce birkaç kez Bigumigu’da yer vermiştik. Çiçek, ağaç yaprakları ve kozalak gibi doğal malzemeler kullanarak hayvan tasvirleri, özellikle de böcekler yapıyor kendisi. Doğaya olan saygısı nedeniyle canlı bir çiçek ya da ağaç yaprağını koparmadığını, yağmur veya rüzgar sonrası yere dökülen yaprakları topladığını belirtiyor sanatçı. Farklı mevsimlerde yaprak toplamaya çıkması da çok çeşitli renklerde yapraklar biriktirebilmesini sağlıyor. Raku Inoue bu defa kendi stüdyosu Reikan Creations, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve The Lion’s Share Fund iş birliğiyle düzenlenen bir sanat yarışması için nefis afişler düzenlemiş.

Raku Inoue, tüm sanatçıları tehlike altındaki türler için üretim yapmaya davet ediyor

Raku Inoue afişlerinde kırmızı panda, Maclaud’un at nalı yarasası, aksolotl, Çin pangolini, cüce tembelhayvan ve körfez muturu (yunus ailesinden bir memeli) olmak üzere 6 farklı tehlike altındaki türe yer vermiş. Afişlerdeki hayvanların tamamı gerçek çiçek düzenlemelerinden oluşuyor. Düzenlemelerin fotoğrafı çekildikten sonra eğer gerekli görürse Photoshop’ta çok hafif renk ve şekil rötuşları yapıyor Inoue.

Raku Inoue

Behance’teki proje sayfasında, önümüzdeki on yıl içinde bir milyon hayvan türünün yok olma riski altında olduğunu belirten sanatçı gezegenimizi ve bu tehlike altındaki türleri kurtarmak için hala bir şansımız olduğunu belirtiyor. Kendi üzerine düşeni The Lion’s Share Fund’ı destekleyerek yerine getirdiğine inanıyor. UNDP tarafından kurulan The Lion’s Share Fund, reklamlarında hayvan görüntüler kullanan şirketlerin tehlike altındaki türler için bağış yapmasını sağlamak üzere kurulmuş bir fon.

Raku Inoue düzenlenen yarışmayla tüm yaratıcıları tehlike altındaki bir hayvan türünü sanatsal olarak tasvir etmeye davet ediyor. Katılmak için yapılması gerekenler ise şöyle sıralanmış: The Lion’s Share Fund instagram hesabını takip etmek, bu hesabı ve Reikan Creations hesabını etiketleyip sanat eserini Instagram’da paylaşmak. Paylaşımda #R3C2020 ve #LionsShare etiketlerinin de kullanılması gerekiyor. Katılım için son gün 1 Nisan 2020.

Aslen moda tasarımcısı olan Raku Inoue’un çalışmalarını internet sitesi, Behance profili ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Raku Inoue Raku Inoue Raku Inoue

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.